Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

12. 12. 2018. 15:21 >> 15:44
11

NAKON ODLUKE USTAVNOG

Mandić: "Pobjeda mala, ali vrlo važna"

Funkcioner DF-a Andrija Mandić, nakon odluke Ustavnog suda da privremeno pusti iz zatvora Nebojšu Medojevića, saopštio je da se isplati borba protiv vlasti, dodajući da ne treba pristajati na protivustavne odluke.

“Ovo je mala pobjeda, ali veoma važna, jer smo pokazali otporom da možemo da dođemo do rješenja koja su u interesu svih građana Crne Gore. Mi ne odustajemo od naše borbe”, saopštio je Mandić, u obraćanju novinarima u skupštinskom holu.

"Mi smo nažalost konstatovali da u crnogorskom pravosuđu ne postoje slobodni ljudi. Postoje zarobljene institucije koje treba osloboditi, a one koji nijesu slobodni, treba udaljiti iz pravosuđa," rekao je Mandić.

Nakon Mandića, novinarima se obratio i Milan Knežević koji je saopštio da je nakon 14 noći i 13 dana provedenih u Skupštini, zadovoljan što može, kako je rekao, da u svoje i ime Medojevića, proglasi "malu ali značajnu pobjedu".

"Ne zato što ćemo Medojević i ja izaći na slobodu, koliko zbog činjenice da su Viši i Ustavni sud pogazili zakone ove države", kazao je Knežević. 

"Iako još nijesam dobio zvanično rješenje Ustavnog suda, jasno je da Inicijativa za ocjenu ustavnosti znači pobjedu DF-a. Poslije Medojevića i mene, ni jedan građanin ne može se naći u ovakvoj situaciji", rekao je Knežević.

“Želim da opovrgnem i spekulacije da ćemo mi ukoliko odluka Ustavnog bude pozitivna prekinuti proteste. Naprotiv", istakao je Knežević.

Miroje Jovanović, advokat Nebojše Medojevića, obratio se novinarima ispred Ustavnog suda, ali i ispred zgrade Skupštine, te kazao da su pobijedili.

"Određene su mjere kojim se obustavlja izvršenje stavljanja u zatvor Medojevića i Kneževića", naveo je Jovanović.

Obaveza je svih da se pridržavaju odluke Ustavnog suda, dodao je on.

"Ustavni sud je uvažio argumentaciju advokata ali je odlučio da stvar posmatra malo šire. Ustavni sud se prvi put susreo sa ovakvim žalbama, u ovom trenutku nije bilo drugog rješenja. Ovo što se događa u Crnoj Gori posljednjih dana je anticivilizacijski čin", kazao je Jovanović novinarima ispred Ustavnog suda.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније