Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

11. 12. 2018. 14:00   >>  13:52 31

SJUTRA ISPRED SKUPŠTINE

DF na protest pozvao opoziciju

Demokratski front za sjutra u 18 sati najavio je održavanje protesta, na koji su pozvali i ostatak opozicije.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević rekao je da će protest biti održan sjutra u 18 sati i pozvao kolege iz opozicije da im se pridruže.

“Da pokažemo jedinstvo i solidarnost, jer ovo su izazovi koji se tiču čitavog crnogorskog društva”, kazao je Knežević na konferenciji za novinare u parlamentu.

On je pozvao građane da se okupe sjutra veče “na velikom, mirnom i dostojanstvenom skupu koji će pokazati da postoji slobodna Crna Gora koja je spremna da se bori za slobodu govora, mišljenja”.

On je još jednom apelovao na cjelokupnu opoziciju da, bez obzira na političke razmirice koje su imali u prošlosti, zajedno shvate značaj trenutka i planiraju aktvnosti koje bi trebale režim, pravosuđe i sistem da dovedu poznaniju prava.

Knežević je poručio da je spreman da izdrži sve izazove koliko god bude trebalo, jer, kako je rekao, vjeruje u principe i načela za koja se bori.

Vijeća Ustavnog suda nijesu danas postigla saglasnost o predlozima za obustavu izvršenja rješenja sudova, kojima je određena zatvorska kazna poslanicima DF, Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću, pa će o tome odluka biti donijeta na sjutrašnjoj plenarnoj sjednici.

Poslanik DF-a Andrija Mandić, na pitanje novinara da li će učestvovati u radu parlament i odustati od protesta ukoliko Ustavni sud donose privremenu mjeru kojom bi se obustavilo rješenje stavljanja u zatvor Medojevića i Kneževića, kazao je da ni od čega nijesu odustali.

“Ništa se novo nije desilo da bi odustali od bilo čega. Desilo se samo da se opozicija objedinjuje oko odbrane prava i sloboda građana Crne Gore”, rekao je Mandić.

On je rekao da ne vjeruje u pozitivnu odluku Ustavnog suda. “Da su htjeli mogli da su i danas da to riješe. Neko ko upravlja sistemom ne odustaje od namjere na ponizi poslanike DF”, kazao je Mandić i poručio da nastavljaju sa protestima.

On je podsjetio da su suspendovali rad u parlamentu i svim odborima.

“Ozbiljno namjeravamo da sa kolegama iz opozicije, koje smo pozvali danas, nastavimo sa protestima u Crnoj Gori”, kazao je Mandić.

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније