Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

10. 12. 2018. 18:07   >>  18:39 3

ĐUKANOVIĆ I MAKRI

"Iseljenici trajan most između dvije zemlje"

Crna Gora i Argentina veliki su prijatelji, a tako će , kako je poručio predsjednik Argentine Maurisio Makri, biti i ubuduće. Tokom susreta na najvišem nivou sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovicem u predsjedničkoj palati 'Casa Rosada' u Buenos Ajresu, dva predsjednika su izrazila zadovoljstvo drugim susretom u posljednjih nešto više od dvije godine, uz spremnost da se preciziraju mogućnosti konkretne saradnje u oblasti ekonomije, prehrambene industrije, trgovine i novih tehnologija.

Tokom posjete Đukanovica Argentini biće potpisan i sporazum o kulturnoj saradnji, što će, uz raniji o ekonomskoj i trgovinskoj saradnji,o olakšicama u viznom režimu, kao i uzimajući u obzir brojne koji su u pripremi, predstavljati normativno pravnu osnovu za to.

 

I predsjednik Đukanović i predsjednik Makri su posebno naglasili ulogu brojne crnogorske zajednice koja je trajan most prijateljstva između naših naroda i država, ali i najbolja spona za jačanje ukupne saradnje.

 

O tome najbolje svjedoči i zajedničko obilježavanje 200 godišnjice od dolaska prve crnogorske porodice u Argentinu, što je glavni povod za ovu Đukanovićevu posjetu. 

Predsjednik Crne Gore ranije danas sastao se sa predstavnicima iseljeničkih zajednica u Argentini.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније