Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

09. 12. 2018. 18:08 >> 19:04
71

MANDIĆ NAJAVIO

"Od srijede protesti u svakom gradu"

Demokratski front održao je večeras protest ispred Skupštine Crne Gore zbog stavljanja u zatvor poslanika Nebojše Medojevića i mogućeg hapšenja Milana Kneževića. Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić najavio je od srijede proteste u svakom gradu i ponovo pozvao Ustavni sud da što prije odgovori na žalbe advokata Medojevića i Kneževića.

Mandić je saopštio da Crna Gora već duže vrijeme ide stranputicom. Pozvao je Ustavni sud da sjutra da jasan odgovor.

"Mi možemo da promijenimo Crnu Goru, treba da budemo hrabri i da pozovemo sve da budu sa nama u srijedu, kada je planirano da bude premijerski sat, obećali smo u srijedu veče protesti počinju u svakom gradu. Tamo će ići naši poslanici i predvoditi proteste i u Pljevljima, i u Budvi, Herceg Novom, Nikšiću", rekao je Mandić na protestu.

Na skupu su podijeljeni žuti prsluci po uzoru na demonstrante u Francuskoj.

Medojević je već nekoliko dana u zatvoru, dok Milan Knežević, kako bi izbjegao hapšenje, neprekidno boravi u Skupštini. 

Među okupljenima bili su i funkcioneri URA-e Miloš Konatar i Luka Rakčević i poslanici Demokrata Danilo Šaranović i Zdenka Popović.

Prisustvovali su i Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore, kao i Vladisav Dajković, i Vladimir Joković iz SNP-a, koji su se obratili prisutnima. 

Danilović je istakao da Ujedinjena CG brani pravo poslanika da budu slobodni ljudi.

"Ovo neće valjati ni njima ni nama, ne valja da se gonimo ko zvijeri", kazao je Danilović.

"Moramo da se borimo da Medojevića puste, a da Kneževića ne stave u zatvor," rekao je Joković.

Iz DF-a ranije su saopštili da je protest uredno prijavljen policiji.

Nakon što su završili obraćanje, prošetali su Ulicom Stanka Dragojevića, Hercegovačkom, te Ulicom slobode, a šetnju su završili ispred Skupštine.

 

 

Пратите нас на

Коментари71

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније