Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

08. 12. 2018. 13:54   >>  16:42 2

9.DECEMBAR

Lideri partija čestitali Dan Opštine Danilovgrad

Lideri političkih partija uputili su čestitke povodom Dana Opštine Danilovgrad.

Bečić; Ne živi se dobro kako bi moralo

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je dan Opštine Danilovgrad, naglasivši da se u tom gradu" ne živi onoliko dobro koliko bi moralo".

"Na današnji dan dužni smo da odamo počast svima – znanim i neznanim Danilovgrađankama i Danilovgrađanima koji su životom, radom i zalaganjem dali doprinos u borbi protiv fašizma, ali i u izgradnji i razvoju ove opštine. Podsjećanje na slavne pretke i tradiciju borbe za slobodu, danas, kada smo svjedoci kako se neki duhovi neslobode, nanovo puštaju iz boce, potrebnije nam je više nego ikad", kazao je Bečić.

On je poručio da povoljan geografski položaj i odlični uslovi za poljoprivredu nijesu pomogli da se u Danilovtradu živi onoliko dobro koliko bi moralo.

"Godinama ista vlast kao da ne zna šta bi sa svim potencijalima Danilovgrada, usljed čega ne čini ništa da spriječi odlaske iz ove opštine, a radi vrlo malo toga da pospješi dolaske u nju. Takvo stanje je neodrživo i ovo su izazovi koji danas stoje pred svim građanima Danilovgrada", rekao je Bečić.

Abazović: Danilovgrad oaza mogućeg razvoja privrede

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, čestitao je građanima Danilovgrada 9. decembar, Dan Opštine.

"Danilovgrad sa svojim prirodnim resursima predstavlja pravu oazu mogućeg razvoja crnogorske privrede. Opština je i do sada uspijevala mnoštvo resursa da iskoristi i donekle poboljša svoj razvoj i kvalitet života njenih građana. No, to nije dovoljno“, istakao je on.

Kako je kazao imperativ moraju ostati mnogi razvojni projekti, prije svega infrastrukturni.

"Sa okončanjem infrastrukturnih projekata (saobraćajnica, više servisa) omogućio bi se kvalitetniji život svih građana Danilovgrada. To treba da ostane prioritet aktuelne ali i svake druge vlasti u ovom gradu. Danilovgrad mora dodatno valorizovati svoje turističke potencijale jer je i u tome veliki prostor za razvoj grada“, naglasio je Abazović.

Popović: Danilovgrad bilježi kontinuirani razvoj

Lider Liberalne partije Andrija Popović je u čestitki istakao da je Danilovgrad u najplodnijoj ravnici Crne Gore, bogat i odličnim ljudskim resursima.

"Zato Danilovgrad i jeste mjesto koje bilježi kontinuiran razvoj i napredak u najboljem interesu kvaliteta života građana i građanki ovoga grada. Danilovgrad je uvijek bio i centar junačke i hrabre Crne Gore, slobodarske i antifašističke, i u zalog dao najbolje sinove i kćeri crnogorskoj borbi i ideji sloge i bratstva", rekao je on.

Popović je istakao da nastavkom pametnih ulaganjai kvalitetnih investicija ta Opština ima kapacitete da bude veliki urbani centar bjeloplavlićke regije i mjesto koje će, blizinom Glavnog grada, aerodroma, autoputa i svih strateških tačaka, ostvariti sva očekivanja njenih ljudi, naročito mladih generacija. 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније