Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

09. 12. 2018. 08:40   >>  11:24 10

BROJNI SUSRETI

Đukanović u posjeti Argentini i Paragvaju

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović boravi u višednevnoj posjeti Argentini i Paragvaj, gdje će se sresti sa šefovima država Maurisiom Makrijem i Mariom Abdo Benitezom i drugim zvaničnicima, kao i predstavnicima brojnih crnogorskih zajednica u Latinskoj Americi.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje Predsjednika crne Gore, Đukanović će u Buenos Airesu prisustvovati centralnoj svečanosti povodom obilježavnaja 200 godina od dolaska prve crnogorske porodice u Argentinu, koja će se održati u palati San Martin, u organizaciji naše ambasade, Vlade Argentine, provincije Entre Rios i Unije crnogorskih zajednica Latinske Amerike.

“On će u Argentini posjetiti i provinciju Ćako u kojoj žive brojni potomci stare crnogorske dijaspore, gdje je prije 100 godina osnovana i prva kolonija „La Montenegrina“.

Predsjednik će zajedno sa guvernerom provincije Ćako, gradonačelnikom Presidencia Roke Saens Penja i počasnim konzulom Crne Gore Dragom Mićunovićem otvoriti u ovom gradu „Crnogorsku kuću“, koja je zajednički projekat Vlade Crne Gore, provincije Ćako, lokalnih gradskih vlasti i predstavnika crnogorskih zajednica. Takođe, na poziv guvernerke Rosane Bertone i naše zajednice posjetiće i provinciju Ognjena zemlja.

Predsjednik Đukanović će u Buenos Airesu u prestižnom Savjetu za međunarodne odnose (CARI) održati predavanje na temu „Zapadni Balkan i Evropska unija nakon Bregzita – pogled iz Crne Gore“.

Tokom boravka u Latinskoj Americi, predsjednik Đukanović će zvanićno posjetiti i Republiku Paragvaj. Pored susreta i razgovora sa predsjednikom Abdo Benitezom, imaće susrete i sa predsjednikom Kongresa i novoosnovanom Crnogorskom zajednicom Paragvaja, a gradonačelnik Asunsiona Mario Fereiro svečano će mu uručiti ključeve Glavnog grada i plaketu počasnog gosta.

U Buenos Airesu i Asunsionu biće potpisano i više bilateralnih sporazuma o saradnji sa ovim prijateljskim latinoameričkim zemljama.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније