Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

07. 12. 2018. 20:17   >>  20:06

GO PARTIJE

DPS afirmisala politiku odgovornog odnosa prema državi

Glavni odbor Demokratske partije socijalista je na večerašnjoj sjednici, kojom je predsjedavao lider partije Milo Đukanović, konstatovao da je partija preko svog poslaničkog kluba u Skupštini odgovorno pristupala i efikasno sprovodila zadatke koji pripadaju zakonodavnoj vlasti, a predstavljaju programske ciljeve DPS.

Poslanici su, konstatovao je Glavni odbor, odlično iskoristili priliku, nakon dugog perioda opstrukcije u parlamentarnom radu od strane bivšeg koalicionog partnera, da afirmišu politiku odgovornog odnosa prema državi, te da su u tom poslu superiorni u odnosu na političku konkurenciju.

“Takođe, strukura DPS u Skupšini Crne Gore je veoma usredsređena na reformu izbornog zakonodavstva, za koju su Savjet Evrope i OEBS/ODIHR dali jasne i precizne smjernice, koje će DPS implementirati u izborno zakonodavstvo”, saopšteno je iz DPS-a.

U tom smislu, dodaju, Glavni odbor je konstatovao da učešće opozicije u radu parlamentarnih odbora i radnih grupa koji se bave reformom izbornog zakonodavstva doprinosi daljoj afirmaciji crnogorske demokratije.

“Crna Gora želi da bude dio savremene i razvijene Evrope, a politički dijalog je jedan od najvažnijih preduslova za to”, navode u DPS-u.

Glavni odbor je pozdravio umjesno vođenu politiku i napore uložene u tom poslu koja je uspjela da obezbijedi učešće dvije trećine poslanika u radu Skupštine, uz poziv svim ostalim poslanicima da se uključe u rad i parlamentarni dijalog.

“Glavni odbor je konstatovao, u kontekstu posljednjih dešavanja na crnogorskoj političkoj sceni, da je vladavina prava jedina garancija trajnosti države i njenog daljeg demokratskog razvoja, te da taj posao počiva na institucijama države”, ističu oni.

Glavni odbor je usvojio i zaključke sa prošle sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније