Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

07. 12. 2018. 07:32 >> 09:47
28

JANJIĆ O ZABRANU MIROVIĆU

Odluka o protjerivanju nije dobra mjera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić juče je za TV Pink rekao da u Crnoj Gori postoji ogoljena antisrpska kampanja i dodao da je to za Srbiju veoma teško, jer Beograd želi da izbjegne konflikte.

Vučić je to rekao reagujući na zabranu profesoru prava Dejanu Miroviću da uđe u Crnu Goru, iako se radi o čovjeku koji je porijeklom iz te zemlje.

Komentarišu ovakvu ocjenu Vučića, predsjednik Foruma za etničke odnose iz Beograda Dušan Janjić ističe kako se izošenjem takvog stava i sam predsjednik Srbije svrstao u jedan od tabora, ali i dodaje da sama odluka o protjerivanju nije dobra mjera.

"Države uvijek treba da traže neka druga sredstva, a ta druga sredstva ne smiju biti uskraćivanje slobode kretanja i izražavanja, nego kritika onoga koji to govori", kazao je Janjić za Pobjedu.

Sa druge strane, profesor na Fakultetu za bezbjednost u Beogradu Darko Trifunović ocijenio je da svaka država ima prava da, štiteći svoju bezbjednost, državljanima druge države zabrani ulaz bez objašnjenja.

"Crna Gora to nije izmislila. To je pravo koje svaka država ima", rekao je Trifunović.

Profesor prava iz Srbije Dejan Mirović, koji tvrdi da je "porijeklom Crnogorac", u utorak je vraćen sa Graničnog prijelaza Dobrakovo zbog procjene crnogorskih bezbjednosnih službi da bi njegovim boravkom u našoj zemlji "bila ugrožena nacionalna bezbjednost države".

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније