Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

04. 12. 2018. 11:40   >>  13:38 3

SIMOVIĆ

Proširenje EU pokreće pozitivne promjene

Proces proširenja glavna je pokretačka snaga pozitivnih promjena u regionu, a Crna Gora je spremna da svoja iskustva i rezultate koje ostvaruje u integracionim procesima partnerski podijeli sa svima, ocijenio je potpredsjednik Vlade Milutin Simović.

On je, na Samitu Centralnoevropske inicijative, koji se održao u Zagrebu, istakao da je Crna Gora u posljednjih 12 godina, od obnove nezavisnosti, jasno potvrdila posvećenost zajedničkoj akciji u okviru ovog regionalnog mehanizma.

Simović je istakao da je Crna Gora posvećeno radila i da danas radi na uspostavljanju i jačanju povezanosti sa regionom Zapadnog Balkana, EU i šire i da je konstruktivna i iskrena uloga Crne Gore u ovim procesima prepoznata i smatramo je jednim od naših značajnih dostignuća.

"Naučili smo iz istorije da samo stabilan i siguran Zapadni Balkan podrazumijeva stabilniju i sigurniju Evropu. Stoga je sigurniji region u interesu svih naših međunarodnih partnera", kazao je Simović i dodao da je Crna Gora svoje odgovore na izazove dala članstvom u NATO, posvećenošću i regionalnim liderstvom na putu EU integracija, snaženjem i podsticanjem regionalne saradnje, očuvanjem multietničkog sklada i posvećenom radu na ostvarivanju ekonomskog razvoja.

Simović je istakao uvjerenje da postoji jasan konsenzus da je proces proširenja glavna pokretačka snaga pozitivnih promjena u regionu.

Potvrdio je spremnost Crne Gore da svoja iskustva i rezultate koje ostvaruje u integracionim procesima, partnerski podijeli sa svima.

Simović je apostrofirao da ulazimo u ključni period za evropsku budućnost regiona.

"Treba da budemo svijesni da društvene, ekonomske i bezbjednosne transformacije mogu donijeti velike mogućnosti našim društvima. Odlučni proces evropskih integracija, koji bi bio sproveden od strane regionalnih i EU lidera, pomogao bi regionu da riješi svoje bilateralne sporove, popuni regionalne i nacionalne sigurnosne praznine, poboljša vladavinu prava i podstakne ekonomsku transformaciju", zaključio je Simović.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније