Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 11. 2018. 12:30   >>  13:19 1

GALIP SA CG ZVANIČNICIMA

CG primjer ne samo za Z. Balkan već i za Evropu

Crna Gora po mnogo čemu država za primjer, ne samo za Zapadni Balkan već i za cijelu Evropu, ocijenio je odlazeći ambasador Turske u našoj zemlji Serhat Galip. On je kazao da u narednom periodu, očekuje intenziviranje ekonomske saradnje Crne Gore i Turske, kroz investiranje turskih kompanija, naročito na sjeveru Crne Gore.

U oproštajnu posjetu ambasadora Republike Turske Serhata Galipa primli su predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović i potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović.

"Dvije države u kontinuitetu razvijaju prijateljske odnose posebno na ekonomskom planu na kojem je zabilježeno značajno unapređenje tokom mandata ambasadora Galipa", ocjenio je tokom razgovora sa ambasadorom Turske predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Ističući doprinos ambasadora Galipa produbljivanju međudržavnih veza između Crne Gore i Republike Turske, Brajović je podsjetio da u Turskoj živi veliki broj građana porijeklom iz Crne Gore koji predstavljaju svojevrsni most saradnje između dvije zemlje.

"Galip je zahvalio Brajoviću na stalnoj podršci koju je imao tokom obavljanja diplomatske misije i kazao da je Crna Gora po mnogo čemu država za primjer, ne samo za Zapadni Balkan već i za cijelu Evropu", navodi se u saopštenju.

Istakao je zadovoljstvo činjenicom da robna razmjena bilježi kontinuirani rast.

"Posebno je naglasio činjenicu da po obimu stranih direktnih investicija u Crnoj Gori, Turska sada zauzima treće mjesto", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječi i o regionalnoj stabilnosti i procesu evropskih integracija.

 

Ambasador Galip i potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović saglasni su da Crna Gora i Turska njeguju odlične odnose u svim oblastima.

Kako je saopšteno iz Vlade, Husović je istakao odličnu saradnju sa ambasadorom Galipom tokom njegovog mandata u Crnoj Gori i zahvalio na doprinosu koji je lično dao na produbljavanju inače odličnih odnosa između dvije države.

"Posebno se osvrnuo na podršku Republike Turske prilikom učlanjenja Crne Gore u NATO savez, koja je bila od velikog značaja za Crnu Goru", navodi se u saopštenju.

Ambasador Galip se zahvalio Husoviću na dobroj saradnji, koja je, kako je kazao, bila veoma iskrena i prijateljska i iskazao očekivanje da će se takva saradnja nastaviti i sa novim ambasadorom koji će na dužnost stupiti početkom naredne godine.

"Na sastanku je konstatovano i da Crna Gora i Turska njeguju odlične odnose u svim oblastima i da se u narednom periodu očekuje intenziviranje ekonomske saradnje kroz investiranje turskih kompanija, naročito na sjeveru Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније