Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

25. 11. 2018. 08:14   >>  08:28 2

ABAZOVIĆ U NJEMAČKOJ

"Evropa traži rezultate"

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović rekao je da je Evropa otvorena za sve, ali dea traži rezultate, te da se reformama mora ozbiljnije pristupati.

 

Abazović inače učestvuje na 29. kongresu European Greens koji se održava u Berlinu. 

Tokom prvog dana boravka u Njemačkoj Abazović se sastao sa evropskim poslanicima Rajhardom Butinkoferom i Tomasom Vejsom, sa kojima je dogovorena bliža saradnja URA i European Greens.

Razmjenjena su mišljenja o aktuelnim političkim pitanjima u Crnoj Gori, pri čemu je naglasak stavljen na reformama koje Crna Gora mora ispuniti na putu ka članstvu u EU.

“URA razvija vrlo produktivnu saradnju sa poslanicima EG u Evropskom parlamentu. Trudimo se da budemo što aktivniji i na unutrašnjem ali i na međunarodnom planu. Efekti tog rada su već vidljivi. Oko pitanja Tare su već preduzeti konkretni koraci. Tokom narednog sastanka POSP-a, pitanje životne sredine će se tretirati posebno. Sa druge strane, razgovarali smo o problemima korupcije i organizovanog kriminala u Crnoj Gori. Evropa je otvorena za sve, ali traži rezultate. Jednostavno, moramo poštovati pravila i reformama pristupati ozbiljnije”, naveo je Abazović nakon sastanka.

URA, kako je rekao, ostaje posvećena promociji države Crne Gore i njenih strateških spoljnopolitičkih ciljeva.

"Želimo da uz podršku naših evropskih partnera aktivno učestvujemo u reformama koje su našem društvu neophodne. Naš konačni cilj ostaju demokratske promjene kako bi krenuli putem razvijenih država”, zaključio je Abazović. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније