Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

24. 11. 2018. 15:20 >> 15:16
3

REAGOVANJE BAJČETIĆA

Da se preuzme odgovornost za postupanje Savića

Ponovno ponistenje odluke Višeg suda da se poslanici “stave u zatvor” bez skidanja imunitera i to zbog javno izgovorene riječi u Parlamentu je ozbiljan alarm za uzbunu i jasan signal da se tužilaštvo i djelovi pravosuđa, a posebno predsjednik Višeg suda , direktno miješa u funkcionisanje politickog sistema, ugrožava Ustavnu poziciju Parlamenta i poslanika, kazao je poslanik DF-a Nikola Bajčetić.

 

On je reagovao na odluku Apelacionog suda koji je prihvatio žalbe lidera DF-a Milana Kneževića i Nebojše Medojevića na rješenje Višeg suda u Podgorici kojim se traži kazna zatvora od dva mjeseca zbog odbijanja da svjedoče.

"Ukoliko neko u sistemu ne preuzme odgovornost i vrati postupanje predsjednika Višeg suda u ustavne i zakonske okvire, svi rizikujemo prekid tek otpocetog dijaloga u Parlamentu i ponovnu esklaciju politicke krize i zaustavljanje EU integracija Crne Gore", kazao je Bajčetić.

Smatra da je nova presuda Apelacionog suda direktno pozvala predsjednika Višeg suda Borisa Savića da lično i javno preuzme krivičnu, profesionalnu i ličnu odgovornost.

"Za ugrožavanje ustavnog poretka i destabilizaciju političkih prilika u zemlji i da zakonski objasni na koji način misle da treba realizivotati odluku o stavljanju u zatvor poslanika, bez skidanja imuniteta, jer u ZKP - u to nije definisano", kazao je Bajčetić.

On je dodao da je Apelacioni sud je po drugi put poništio skandalozne odluke Savića o “stavljanju u zatvor, dok ne priznaju” za poslanike i lidere DF-a .

"Kad bi u Crnoj Gori postojao konzistentan i jedinstven pravosudni sistem, vec danas su trebali da reaguju predsjednica Vrhovnog Suda Vesna Medenica i predsjednik Sudskog savjeta Mladen Vukčević i javnosti daju odgovore da li je sudija i predsjednik Višeg Suda Boris Savić izvan ustava i zakona ove zemlje, tj da je specijalni partijski sudija DPS zaduzen za politicki progon DF", navodi se u saopštenju i dodaje da je DF pozvao Vladu i pravosuđe da se "odupru idejama i namjerama Milivoja Katnića koji ovu vaznu funkciju zaloupotrebljava za licne osvete i odmazde".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније