Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

24. 11. 2018. 07:28 >> 18:31
20

ŠKRELJA SMATRA

Pokušaj vraćanja u prošlost bio bi poguban

Svaki pokušaj vraćanja u prošlost, bilo bi samoubistvo, smatra poslanik DPS-a i predsjednik skupštinskog Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja.

 

On ocjenjuje da je Crna Gora stabilna država, bez otvorenih pitanja sa susjedima, i zemlja koja ide u dobrom pravcu, što se odavno prepoznaje.

"Nedavno je pored mene u Strazburu sjedio Čarls Tanok koji je javno kazao da je Crna Gora dobra vijest i da nema zvaničnika koji nije pohvalio rezultate naše države na putu ka EU. Nije bilo lako Crnoj Gori da utvrdi granicu sa Kosovom, sa BiH, da prisno sarađuje sa Hrvatskom, da se riješi pitanje graničnih prelaza sa Albanijom… To nije postigao neko sa strane, nego ljudi koji vode Crnu Goru. Postali smo članica NATO-a, uskoro ćemo i EU. Po tome nas Evropa i svijet prepoznaju i svaki pokušaj vraćanja u prošlost, bilo bi samoubistvo", kazao je Škrelja za Vikend novine.

Priznaje da je, otkad je na čelu skupštinoskog Administrativnog odbora, bilo situacija kada je trebalo donositi nimalo lake odluke.

Ističe da su mu najteže odluke bile oko skidanja imuniteta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, nakon podizanja optužnice kojom se terete za učešće u pokušaju terorizma, i Nebojše Medojevića za pranje novca.

"Ja sam uradio ono što bi morao da uradi svako ko bi se u tom trenutku našao na čelu Administrativnog odbora, stavio sam na dnevni red zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva. Pri tom sam dozvolio da svi zainteresovani poslanici, što je nezabilježeno u istoriji crnogorskog parlamentarizma, prisustvuju sjednici i iznesu svoje mišljenje iako nijesu članovi Odbora. I došao je kompletan DF koji mi nije dozvoljavao da pričam, koji je nasrnuo na mene, govorio mi svašta, što nije primjereno ni ulici, a kamoli parlamentu. A, što sam ja bio kriv", pita Škrelja.

 

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније