Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

23. 11. 2018. 12:36 >> 12:12
7

KNEŽEVIĆ POZVAO

CG da osudi dešavanja na Kosovu

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević osudio je hapšenja Srba u sjevernom dijelu Kosova i pozvao Crnu Goru da učini isto.

"Ovo je dokaz da bi Kosovo, ako bi se ukazala prilika, etnički očistilo zemlju kao što je to urađeno 1999. godine poslije bombardovanja SRJ od stane NATO pakta", kazao je Knežević.

Očigledno je, kaže da ih je uhvatila nervoza zbog sve češćih povlačenja priznanja njihove samoproglašene nezavisnosti kao i zbog najnovijeg glasanja u Generalnoj skupštini INTERPOL-a kada je odbijen njihov zahtjev za prijem u članstvo, zbog čega sada, kako dodaje, na svaki mogući način pokušavaju da izazovu provokaciju od strane Srbije.

"Ovom prilikom javno pozivam Duška Markovića i Mila Đukanovića, pošto se radi o njihovim dokazanim kosovskim prijateljima Hašimu Tačiju i Ramušu Haradinaju, da osude ova dešavanja u Sjevernoj Kosovskoj Mitrovici", navodi se u saopštenju.

Knežević je najavio da će DNP povodom obilježavanja stogodišnjice ujedinjenja sa Srbijom, 1. decembra, poslati snažnu poruku da je većinska Crna Gora uz braću na Kosovu i u Srbiji.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније