Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

18. 11. 2018. 08:27 >> 08:03

MOČNIK SMATRA

Fokus da bude na zatvaranju poglavlja

Crna Gora ne smije da uspori dinamiku na putu ka EU, a fokus mora da pređe na zatvaranje poglavlja, kazao je u intervjuu Pobjedi ambasador Slovenije Mitja Močnik.

On navodi da bi bilo pozitivno da Crna Gora otvori poglavlje 27 još za vrijeme austrijskog predsjedavanja.

“Ovo poglavlje je dosta sveobuhvatno, pa je tu dinamika malo sporija. Bitno je da se dovrši i akcioni plan za poglavlje 23 i 24. Neke članice EU možda nijesu sklone prebrzoj dinamici otvaranja i zatvaranja poglavlja, a to ne znači da se protive proširenju i novim članicama”, poručuje Močnik.

Crna Gora je, kako dodaje, na prvom mjestu u pregovorima kako po dinamici, tako i po broju otvorenih poglavlja.

“Ne smije se zaboraviti da je Crna Gora obnovila samostalnost i nezavisnost u 2006. godini. U slučaju Slovenije, to se desilo 16 godina prije, a članstvo u EU i NATO desilo se 2004. Jako je značajno da Crna Gora napreduje u jačanju makroekonomske, fiskalne i poreske stabilnosti, što je veoma jak argument koji posredno utiče i na pozitivan odnos država članica EU. Slovenija se u kontinuitetu zalaže za kvalitetnu dinamiku pregovaranja”, zaključio je slovenački ambasador.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније