Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

16. 11. 2018. 18:15   >>  17:53 6

SASTANAK BEČIĆA I PAVIĆEVIĆA

Politika prevazilaženja podjela neophodna

Crnoj Gori neophodna je politika prevazilaženja podjela, naročito onih koje se održavaju vještački i na štetu građana Crne Gore, ocijenili su predsjednici Demokrata i Crnogorske, Aleksa Bečić i Vladimir Pavićević.

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, Bečić i Pavićević sastali su se na Cetinju i razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u državi.

„Crnoj Gori prijeko je potrebna politika premošćavanja podjela, naročito onih koje se održavaju vještački i na štetu svih građana Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Bečić i Pavićević kazali su da nacionalističke politike i poruke treba zamijeniti posvećenim radom na stvaranju demokratske, savremene i moderne Crne Gore.

Oni su rekli da je važno jasno i kontinuirano djelovati kako bi unaprijedili životni standard građana i došlo do razvijanja socio-ekonomskih prava.

Posebna tema razgovora bila je Budva, koja je, kako je saopšteno, primjer transparentnog, domaćinskog i odgovornog grada.

„Budvanska opština, na čelu sa predsjednikom, Draganom Krapovićem, za nepune dvije godine vratila je 25 miliona eura duga prethodne vlasti, a da se pri tome nije zadužila ni cent“, kaže se u saopštenju.

Opština je, kako se navodi, u saobraćaj i infrastrukturu uložila više od milion eura.

Bečić i Pavićević su naglasili značaj koji za funkcionisanje budvanske opštine ima Crnogorska, i to kroz posvećeni rad prvog potpredsjednika Opštine Vladimira Bulatovića, koji je na tu poziciju izabran na predlog Crnogorske.

Oni su kazali da se u budvanskoj opštini značajna sredstva ulažu u mnogobrojne infrastrukturne projekte od značaja za opštinu, život i rad građana.

„U prilog tome, naveli su otvaranje novog vrtića u septembru u TQ Plazi u Budvi, obezbjeđenje novčane nakade u iznosu od 300 eura za svako novorođeno dijete i to da je Budva jedna od četiri crnogorske opštine koja je ove godine obezbijedila besplatne udžbenike za sve razrede osnovne škole“, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da su lideri Demokrata i Crnogorske razgovarali o mogućnostima dalje saradnje dvije partije.

„Polazeći od načela vladavine prava, slobodnog i pluralnog društva, funkcionišuće tržišne privrede, te ravnopravnosti i socijalne pravde, Bečić i Pavićević su dogovorili nastavak otvorene komunikacije predstavnika dvije partije u cilju osnaživanja demokratskih temelja crnogorske države i crnogorskog društva“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније