Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

16. 11. 2018. 14:35   >>  14:13

GRADONAČELNIK U VENECIJI

Kašćelan na konferenciji UN

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan učestvuje na međunarodnoj konferenciji „Venice City Solutions 2030”, koja se danas i sjutra održava u Veneciji, u Italiji.

Konferencija, koju koorganizuju agencije Ujedinjenih nacija - UN-Habitat, UNCDF, UNDP i UCLG, prilika je za razmjenu mišljenja kako primijeniti i učiniti stvarnim ciljeve održivog razvoja na lokalnom nivou.

„Zahvalni smo Kancelariji UNDP u Crnoj Gori što je prepoznala Prijestonicu Cetinje kao kredibilnog partnera i omogućila nam da razmijenimo stavove i mišljenja sa kolegama iz svijeta kako ciljeve održivog razvoja primijeniti na lokalnom nivou radi dobrobiti građana. Cilj nam je sticanje iskustva kako bi doprinijeli ostvarenju ciljeva koji su postavljeni nacionalnom Strategijom održivog razvoja. Posebno značajan segment konferencije jeste dijalog o finansiranju primjene ciljeva održivog razvoja na lokalnom nivou, jer je u tom smislu uloga gradova i njihovih uprava ključna, posebno zato što su oni veza između građana i agendi na globalnom nivou”, kazao je gradonačelnik Kašćelan.

Konferencija u Veneciji okupila je oko 150 učesnika iz više od 30 zemalja. Učesnici su predstavnici centralnih i lokalnih vlasti, lokalnih i regionalnih vladinih asocijacija, gradonačelnici, guverneri i drugi vladini zvaničnici, predstavnici agencija UN i odabrani partneri, kako bi identifikovali trendove i inovacije u lokalnim javnim upravama, povezujući iskustva iz određenih regiona i njihov doprinos ostvarenju globalno postavljenih ciljeva.

Zaključci sa Konferencije trebalo bi da posluže kao informacija za predstojeći Sedmi Politički forum UN na visokom novou, koji bi trebalo da bude organizovan naredne godine pod nazivom „Osnaživanje građana i obezbjeđivanje inkluzivnosti i jednakosti”.

Gradonačelnik Kašćelan i stalna predstavnica UNDP i koordinatorka Sistema UN u Crnoj Gori Fiona Mekluni posjetili su crnogorski paviljon na 16. Bijenalu u Veneciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније