Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

07. 11. 2018. 17:23   >>  16:58

IBRAHIMOVIĆ I ORAV

BS iskreno za unapređenje izbornog zakonodavstva

Šef poslaničkog kluba manjinskih partija Ervin Ibrahimović, sastao se sa šefom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori, Aivo Oravom, povodom formiranja privremenog Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Poslanik Ibrahimović je istakao da je formiranje ovog Odbora još jedan korak naprijed ka evropskom putu Crne Gore.
“Sve inicijative koje su usmjerene u pravcu unapređenja izbornog zakonodavstva imaće iskrenog sagovornika u Bošnjačkoj stranci, a sve inicijative koje se kose sa Ustavom Crne Gore i drugim međunarodnim standardima koje je naša država potpisala i koje usklađujemo sa evropskim zakonodavstvom u skladu sa pristupnim pregovorima, kao ni one inicijative koje imaju itenciju ukidanja zakona afirmativne akcije za predstavljanje manjinskih naroda, Bošnjačka stranka neće podržati ”, kazao je Ibrahimović.

Takođe, Ibrahimović je istakao važnu ulogu Delegacije EU u CG u pružanju podrške Crnoj Gori u procesu pridruživanja i potvdio da će Bošnjačka stranka imati svog člana u Odboru.

Ambasador Orav je naglasio da privremeni parlamentarni Odbor ima ambicioznu agendu i da će Evropska unija pažljivo pratiti njegovu primjenu. On je podvukao da je važno da sve političke partije uzmu aktivno učešće i konstruktivno doprinesu radu ovog parlamentarnog tijela kao i da se politički dijalog vodi tamo gdje i pripada, u Parlamentu.

Na kraju sastanka, sagovornici su se saglasili da privremeni Odbor treba da pokaže rezultate svog rada sto je prije moguće, poštujući načelo da je kvalitet bitniji od brzine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније