Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

06. 11. 2018. 18:30 >> 18:08

DPS KOTOR

Smeta im obilježavanje Dana nezavisnosti

Demokratska partija socijalista u Kotoru saopštila je da onima koji su na vlasti u tom gradu smetao plakat čestitke povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Crne Gore, a da im ne smeta plakat za najavu filma.

"Iznad kotorskih gradskih vrata od mora, poslijednjih dana je istaknut promotivni plakat koji najavljuje prikazivanje novog filma u kotorskom kinu. Za ovaj sadašnji plakat – najavu za film, provjereno, nije izdata dozvola za postavljanje od strane nadležnog Sekretarijata", poručuju iz lokalnog DPS-a.

Oni podsjećaju da je sa istog je mjesta, prije svega nekoliko mjeseci, pod okriljem noći, demonstrativno uklonjen nešto manji plakat kojim je građanima poslata čestitka povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

“Na istom mjestu, od istog materijala, približnih dimenzija. Uz obrazloženje – da za navedeni plakat nije izdata potrebna dozvola. Paradoksalno. I ovim potezom lokalne vlasti vidimo istu matricu nesposobnosti – odluke o gradu donose ljudi koji, za ne povjerovati, ne izdaju dozvole ni samima sebi. Ali ih to ne sprječava da, dakle, neregularno, postave plakat preko gradskih bedema, raspolažući njima kao sopstvenom imovinom. Doduše, već su nas navikli na taj posesivni i samovoljni odnos prema javnom dobru”, kažu u OO DPS Kotor.

Tvrde da je sada potpuno jasno koja je bila namjera lokalne vlasti tada – neko se otvoreno zauzeo protiv čestitke povodom Dana nezavisnosti naše Države.

“Razlog uklanjanja transparenta sa čestitkom očigledno nije nikakva dozvola, jer ona zapravo, izgleda da nije ni potrebna. Nažalost, jedina istina je da nikada nije bio problem u bilo kakvoj dozvoli, već u sadržaju čestitke. Obilježavanju obnove nezavisnosti, – kada je njen suverenitet obnovljen nakon punih 88 godina. Posebno, ako uzmemo u obzir događaje koji se ove, simbolične 2018. godine najavljuju u našem gradu, uz punu podršku i aktivno učešće nosioca vlasti u Kotoru. To je čak, rijetka tema oko koje su se začuđujuće bezbolno dogovorili. I istovremeno bacili pod cipelu interesa sve predizborne usklike i državnu simboliku, protivljenje podjelama i isticanje crnogorstva kao neupitnog. Licemjerje koje je samo isplivalo kroz sasvim sitan događaj, oko transparenata na bedemima, poziva nas da se naglas zapitamo odakle duva „vjetar“ i da li je južni ili neki drugi”, zaključuju u kotorskom DPS-u.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније