Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

05. 11. 2018. 12:39   >>  12:16 3

GO DEMOSA

Podrška da učestvuju u poboljšanju izbornih zakona

Umjesto usvajanja evropskih standarda i ostvarivanja reformi u interesu građana danas se u Crnoj Gori sa više strana vode identitetske bitke koje zapravo stvaraju sliku zemlje u ozbiljnoj krizi identiteta, istakao je na sjednici Glavnog odbora predsjednik DEMOS-a Miodrag Lekić.

Glavni odbor (GO) DEMOS-a podržao je da predstavnici te stanke učestvuju u skupštinskom radu na poboljšanju izbornih zakona i ambijenta, pod uslovima da ,kako su kazali, aktivnosti budu bez manipulacija i pod visokim nadzorom domaće javnosti i predstavnika Evropske unije.

Lider DEMOS-a Miodrag Lekić rekao je da se umjesto usvajanja evropskih standarda i ostvarivanja reformi u interesu građana u Crnoj Gori sa više strana vode identitetske bitke koje pokazuju krizu identiteta zemlje.

"Ovo deprimirajuće stanje političkih manipulacija, prikrivenih i otvorenih nacionalističkih ciljeva, praćeno kolosanim neznanjima i zloupotrebama istorije ne proizvodi samo javne incidente i mučan nivo javnog prostora, već otvara rizike raznih scenarija", rekao je Lekić na sjednici GO DEMOS-a.

On je, kako je saopšteno iz DEMOS-a, ocijenio da iako više političkih subjekata učestvuje u tom "zaigranom etnocentričkom ruletu najveću odgovornost za stanje totalne dezintegrisanosti crnogorskom društvu ima vrh vlasti".

"Njen osnovni cilj ostaje trajanje pojedinačnih i grupnih privilegija, a ne definisanje budućnost zemlje na zdravim temeljima integrisanog društva", istakao je Lekić.

Navodi se da je na sjednici GO zaključeno da DEMOS, kao stranku koja drži do političke umjerenosti i kulture, neće niko svrstavati u nijednu, od mnogih krajnosti u Crnoj Gori.

"Uz već pokazanu odlučnost da stranku DEMOS neće moći niko pomjeriti sa njenih početnih i trajnih građanskih pozicija", kaže se u saopštenju.

Konstatovano je da u GO, kao i Predsjedništvu stranke aktivno i na iskreno kolegijalan način učestvovuju svi njegovi članovi - Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Albanci.

"Koji su u svojoj svijesti prije svega građani Crne Gore, pa zatim pripadnici etničke grupe, i kao takvi nemaju potrebe da za svoje djelovanje idu po savjete i planove u druge nacionalne države ili međunarodne centre", navodi se u saopštenju.

Zaključeno je i da se DEMOS, uz nastojanja da u mogućoj mjeri doprinese izgrađivanju opozicionog jedinstva, u daljim aktivnostima neće povoditi i prilagođavati populističkim zahtijevima, niti će sitne ili krupne kalkulacije određivati mjeru odnosa stranke prema političkim partnerima i otvorenim pitanjima u društvu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније