Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 11. 2018. 19:48 >> 19:25
6

DEMOKRATE TVRDE

"DF će s DPS-om nakon izbora"

Demokratska Crna Gora saopštila je da u Crnoj Gori postoje dvije suprostavljene stvarnosti - jedna je koalicija zarobljena u dvadesetom vijeku koju čine DPS i lideri DF-a, a druga je koalicija "za 21. vijek" koju čine Demokrate, URA i brojni iskreni, progresivni, čisti i građanski nastrojeni pojedinci i politički subjekti.

"Koalicija "za 20. vijek" želi da optimizuje i nadograđuje izborno zakonodavstvo, šminka i simulira demokratiju, a koalicija "za 21. vijek" želi sveobuhvatne izborne i druge reforme. Lideri DF-a i DPS žele da pričaju o zastavi, himni, Podgoričkoj skupštini, partizanima i četnicima, o 1918, četrdesetprvoj i devedeset prvoj, dok koalicija za "21. vijek" želi da razgovara o krađi izbora, krađi šljunka, kraši naše đedovine, krađi naše obale, krađi našeg sjevera, krađi naše mladosti i naše budućnosti", navodi Nemanja Vuković, potpredsjednik OO Demokrata Nikšić. 

Tu partiju, kako kaže, nije iznenadilo reagovanje poslanika DPS-a Nikole Rakočevića na osnivanje foruma za izborne reforme.

"Nazvati Demokrate i GP URA neodgovornim i nezrelim je krajnje neozbiljno, a za kreiranjem još jedne paralelne stvarnosti nema potrebe.
Poslanik Rakočević je nevješto priznao da će fokus odbora biti na preporukama ODIHR-a, a da se o drugim temama može diskutovati i razmatrati. Naša je preporuka da odbor za izmjenu izbornog zakonodavstva preimenujete u "Odbor za promjenu Ustava" pošto, sami priznajete, Odbor DPS-DF nema namjeru da mijenja izborne zakone, već samo da statira, simulira, razmjenjuje mišljenja i pravi politički folklor. Poslije vaše najnovije trgovine sa DF-om i primitivnih dešavanja iz Skupštine, nije ni čudo što građani ovih dana Skupštinu i koaliciju DPS-DF nazivaju "Crnogorska Zadruga", poručuje Vuković i dodaje kako Demokrate ne žele da budu dio tog programa.

"Gdje nema kamera lijepo se dogovarate, kada se kamere upale, malo se svađate, i tako u krug, dok su građani ti koji ispaštaju. Mi ne želimo biti dio vašeg političkog rijaliti programa, tako da sva mjesta u Odboru koja su vam sporna možete popuniti vašim koalicionim partnerima iz DF-a, jer mi u vaš odbor za sve i svašta, a zapravo ni za šta nemamo namjeru ulaziti. Dok vi budete gubili vrijeme namjernim kreiranjem incidenata u parlamentu, mi ćemo se kroz društveni dijalog za izmjenu izbornog zakonodavstva baviti time kako da spriječimo vaše izborne krađe i konačno oslobodimo državu koju ste vi zarobili", kaže Vuković.

Demokrate tvrde kako je "javna tajna da će se formalizacija koalicije DPS-a i lidera DF-a desiti nakon sljedećih izbora."

"Srpske probleme u CG treba na kraju da riješi DPS, tako što će profesionalni Srbi ući u vlast u jednom trenutku i zato po zadatku želite nastaviti ekstremizaciju Crne Gore narednih godinu ipo dana, kako bi kreirali ambijent za verifikaciju izborne izdaje opozicionih birača. Ostavite se četnika i partizana, njih je zemlja pomirila, džaba vam pokušaji da ekstremizujete, džaba vam trgovina, vaša koalicija se neće pitati ništa nakon narednih parlamentarnih izbora jer u Crnoj Gori lakovjernih je sve manje, a prevare i trgovine uvijek dođu na naplatu", zaključuje Vuković.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније