Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

01. 11. 2018. 19:46 >> 19:25
1

BOJKOT URE I DEMOKRATA

"Odraz nezrelosti i političkog avanturizma"

Nastavak političke nezrelosti i politički avantuziram. Tako u vladajućoj, Demokratskoj partiji socijalista doživljavaju nastavak bojkota parlamenta URE i Demokrata, ali i najavu da će, umjesto da budu u skupštinskom odboru za reformu izbornog zakonodavstva, te partije osnovati svoj forum koji će se baviti tom temom.

 

"Mi to doživljamo kao politički avanturizam, ubrzo će im se to pokazati. Pokazalo im se to 2018. u nizu lokalnih izbora gdje su sve izgubili i  predsjedničkih koje su izgubili. Siguran sam da će ponovo, 2020. godine građani im pokazati na koji način oni doživljavju taj njihov amaterizam" kaže Nikola Rakočević iz DPS-a.

Rakočević kaže da DPS i njihovi koalicioni partneri nemaju taj luksuz da bojkotuju institucije sistema, već da se zna gdje se i kako se radi. Na tom fonu su i u Demokratskom frontu.

"Jedino ko može da utiče na promjenu izbornog zakonodavstva i opšti ambijent i demokratizaciju društva to je Parlament. Sviđao se on nama ili ne, taj predlog Demokrata djeluje više priča radi priče", kaže Milutin Djukanović iz DF-a.

Naročito, ako se u obzir uzme činjenica da su se upravo URA i Demokrate, kako kažu sagovornici, munjevito borili kako bi se krenulo u priču o reformi izbornog zakonodavstva. Tim povodom, podsjećaju, bili su i u Brisel.

"Izražavamo čudjenje zbog te odluke, imajući u vidu da su upravo ti politički subjekti kod evropskog komesara Hana i EU predstavili plan sveobuhvatnih izbornih reformi izbornog zakonodavstva i teme kojima bi se reforme bavile", kazao je Mirko Stanić iz SDP-a.

"Možda je prilika još jednom da ih pozovem da razmisle da do konstituisanja odbora razmisle i delegiraju bar jednog člana u odbor, jer mislim da ovu odluku koju su najavili da ih može odvesti u rekao bih političku izolaciju", kaže Genci Nimanbegu iz Albanske alternative.

"Vjerovatno oni traže neki časan izlazak iz samonametnute situacije, odnosno svog bojkota", saopštio je Andrija Popović iz Liberalne partije.

"Ograničio bih se na to da mi je žao da nijesmo objedinili sve opozicione snage u poslu koju je od šireg interesa", rekao je Miodrag Lekić iz DEMOS-a.

Skupštinski odbor o reformi izbornog zakonodavstva podržalo je 56 poslanika vladajuće koalicije, DF-a i SDP-a. Radna grupa imaće 14 članova, po sedam iz vladajuće većine i opozicije. Poslanici kažu da ih ne čudi što su se predstavnici Demokrata i URE oglušili o brojne pozive kolega, kako iz vladajućih, tako i opozicionih partija.

Dijana Drašković, RTCG.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније