Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 11. 2018. 13:28   >>  13:04 2

FORMIRAN INICIJATIVNI ODBOR U PG

Prava neće dozvoliti protjerivanje SPC

Vlast danas želi da protjera ono posljednje što nam je ostalo poslije ugašenih fabrika i rasprodate zemlje, našu Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC). U tome, obećavamo im, neće uspjeti dok god je Prave Crne Gore, kazao je na osnivačkoj sjedinici Inicijativnog odbora Prave Crne Gore u Podgorici Novica Stanić, koji je nedavno sa svojom partijom, Pokret za Pljevlja, pristupio toj stranci.

Stanić je kazao da se Prava Crna Gora pojavila u pravo vrijeme, iz samo jednog razloga, jer kako je kazao, nema goreg vremena od ovoga.

"Vlast danas želi da protjera ono posljednje što nam je ostalo poslije ugašenih fabrika i rasprodate zemlje, našu Srpsku pravoslavnu crkvu. U tome, obećavamo im, neće uspjeti dok god je Prave Crne Gore. Čvrsto vjerujem da su ovdje pravi ljudi koji će vratiti Crnu Goru tamo gdje ona treba da bude, tako da više nikada neće priznati tkz. Kosovo, niti uvoditi sankcije Rusiji", kazao je Stanić.

Predsjednik Prave Marko Milačić istakao je da je cilj te stranke bolji život za sve građane.

"Do toga isključivo možemo doći smjenom decenijske vlasti. Istovremeno, to što smo za bolji život ne znači da ćemo se odreći onoga što nas čini ponosnim: našeg jezika, naše Crkve, naših običaja, naše tradicije, jer bi se time odrekli sami sebe", kazao je Milačić.

Osnivačka sjednica Inicijativnog odbora Prave Crne Gore u Podgorici održana je sinoć a za generalnog sekretara imenovan je Vladislav Dajković.

On je podsjetio da Prava ima kancelarije duž cijele Crne Gore, od Bara, preko Budve, uskoro Herceg Novog, Podgorice, Nikšića, Danilovgrada, pa do Pljevalja.

"Struktura podgoričkog odbora je takva da smo pokrili veliki dio mjesnih zajednica, ali tu se nećemo zaustaviti. Ovom sjednicom počinje intezivan rad Prave u Podgorici. Na kraju, želim da znate da sve ide po planu, i da ćemo vas učiniti ponosnim što ste dio Prave Crne Gore", kazao je Dajković.

Prisutnima su se obratili i predstavnici mještana Park šume Zagorič, kao i Danijela Đurišić, u ime svoje porodice koja mjesecima protestuje u Jerevanskoj ulici, tražeći svoja prava. Oni su istakli da njihova borba i dalje traje, ali da su srećni što Prava Crna Gora iskreno stoji uz njih od samog početka, te da ih je upravo to opredijelilo da budu dio ove političke priče.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније