Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

01. 11. 2018. 07:09 >> 06:49

RAONIĆ SMATRA

Vlast neće biti kriva ako odbor ne uspije

Predsjednik Građanske alijanse Boris Raonić kaže da preveliko nepovjerenje prema vlastima i mržnja malih razlika u opoziciji bacaju nepotrebnu sjenku na početak rada Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

 

Komentarišući odluku Demokrata i GP URA da ne učestvuju u radu Odbora, Raonić je naveo da će možda još neki poslanici tako postupiti.

“Osim poslanika Demokrata i GP URA, velika je mogućnost će da još nekoliko njih, okupljenih u klubu nezavisnih poslanika Aleksandra Damjanovića, imati sličan pristup. Sve je to rezultat nedovoljnog iskustva administracije Evropske komisije u ovakvim situacijama, u kojima se SAD pokazao efikasnijim”, kazao je Raonić za Dnevne novine.

Prema njegovim riječima, veoma je bitno da je komesar Han pravovremeno i jasno iznio stav.

“Nadam se da će svi akteri ipak shvatiti važnost ove šanse i odlučiti da budu dio Odbora, jer njegov neuspjeh neće moći da bude pripisan vlastima, a svi budući zahtjevi vezani za legitimitet izbornog procesa biće mnogo teže sprovodivi”, pojasnio je Raonić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније