Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

31. 10. 2018. 10:20   >>  10:02 12

SDP PORUČUJE

Ko slavi "Podgoričku skupštinu" slavi uništenje države

Svi koji ovih dana slave tzv."Podgoričku skupštinu", morali bi biti svjesni da time slave uništenje crnogorske države, njenog državnog i nacionalnog dostojanstva, navode iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Oni poručuju da nasilna aneksija i uništenje hiljadugodišnje državnosti bilo koje evropske države a kamoli svoje domovine Crne Gore, može biti samo dan tuge i istorijske pouke da se više ne ponovi tzv."Podgorička skupština".

"Istorijski tragično, sve je urađeno mimo Ustava iz 1905. godine Kraljevine Crne Gore - pobjednika u Prvom svjetskom ratu. Svi koji slave ovih dana tzv. 'Podgoričku skupštinu', morali bi biti svjesni da time slave uništenje crnogorske države, njenog državnog i nacionalnog dostojanstva", navodi se u saopštenju.

Iz te parije navode da, kako su kazali, žele da skrenu pažnju javnosti na "opasnu prevaru, izjednačavanja Podgoričke skupštine sa oslobodilačkom borbom južnoslovenskih naroda protiv okupatora iz i svjetskog rata".

"Sve se to plasira iz velikodržavnih krugova koji slave nestanak Crne Gore. Oslobađanje od stranih imperija je bio vjekovni san svih južnoslovenksih naroda i 1918. je nažalost iskorištena da se ugasi vjekovni oltar slobode tih naroda - Kraljevina Crna Gora", kazali su iz SDP-a.

Crna Gora, i njen narod je, podsjećaju, kao uvijek kroz istoriju, platila najveću cijenu oslobodilačke borbe u i svjetskom ratu, i ističu da ta borba treba svima da nam bude na ponos.

"Oslobodilačka borba u I svjetskom ratu, proboj Solunskog fronta, Mojkovačka bitka su herojska stvar, a čin okupacije Crne Gore od njene bratske saveznice i njeno uništenje nakon prestanka rata, za zaborav i pitanje - zašto su se sinovi Crne Gore po prvi put u istoriji okrenuli protiv domovine?", navodi se u saopštenju.

Svoju partiju ocjenjuju kao jedinu parlamentarnu državotvornu partiju koja se od od 1990. do danas, uvijek borila protiv politika koje zatiru državno biće Crne Gore, njen građanski i multivjerski sklad, pa će, kako su kazali, i ubuduće biti brana oživljavanju raznih nacionalizama i zloupotreba istorije koji imaju za cilj dalje podjele u društvu.

"To je danas očigledno cilj različitim strukturama, čime se radi direktno na štetu građana ove zemlje", kazali su iz SDP-a.

Ističu i to da građani, umjesto nacionalističkih performansa žele pravdu i pristojan život u svojoj Crnoj Gori i Evropskoj uniji.

"To su istorijski fakti i zato upozoravamo sve koji, na manje ili više skriven način, žele da zloupotrijebe ove činjenice i njima opasno manipulišu, da odustanu od tog nauma i jednom za svagda raskrste sa podrškom politici koja je najviše nesreće nanijela upravo narodu koji navodno predstavljaju", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније