Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

30. 10. 2018. 11:16   >>  10:54 1

DRLJEVIĆ U RIMU

Italija snažno za proširenje EU

Italija se snažno zalaže za politiku proširenja i evropsku budućnost država Zapadnog Balkana.

To je ocijenjeno tokom sastanka koji je glavni pregovarač s EU Aleksandar Drljević imao sa zamjenikom generalnog direktora za EU u Ministarstvu vanjskih poslova Italije Fabriciom Bućijem, specijalnim izaslanikom Italije za Breksit Markom Peronaćijem i generalnim sekretarom Jadransko-jonske inicijative Đovanijem Kastelanetijem.

"Crnu Goru, sa kojom je vežu snažne istorijske i kulturne spone vidi kao buduću punopravnu članicu Unije i spremna je da pruži svu političku i ekspertsku podršku u ostvarenju tog cilja", saopšteno je tokom sastanaka koje je glavni pregovarač Aleksandar Drljević imao u Rimu.

Sagovornici glavnog pregovarača su poručili da su dobri rezultati koje Crna Gora ostvaruje u svim oblastima pristupnih pregovora, osnov za ubrzanje njenog puta prema EU.

Glavni pregovarač je, kako je saopšteno, istakao da je, imajući u vidu aktuelne izazove sa kojima se EU suočava, za budućnost EU i stabilnost kontinenta veoma važno na djelu pokazati da je evropska perspektiva Zapadnog Balkana izvjesna.

On je, takođe, naglasio važnost vrednovanja individualnih postignuća svake od država kandidata za članstvo i u tom kontekstu, ukazao na spremnost Crne Gore za otvaranjem dva preostala, kao i za zatvaranjem nekoliko pregovaračkih poglavlja. Na temelju dobrih rezultata, Crna Gora, kao lider u procesu evropske integracije, zaslužuje adekvatnu podršku u cilju ubrzanja pristupnih pregovora, poručio je Drljević.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније