Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

25. 10. 2018. 09:52 >> 09:46
19

KRAPOVIĆ PORUČIO

"Ne podgrijavajte podjele u Budvi i CG"

Prvi čovjek Budve Dragan Krapović pozvao je građane Crne Gore i Budve, sve političke subjekte i pojedince, da ne podgrijavaju podjele i konflikte bilo koje vrste u Budvi i Crnoj Gori.

Krapović je poručio da se Opština neće baviti sadržajem bilborda koji su postavljeni u tom gradu povodom obilježavanja "Sto godina od završetka Velikog rata i oslobođenja Boke i primorja od austrougarske okupacije".

On je ministru kulture Aleksandru Bogdanoviću poručio da mora biti oprezniji u izjavama, i dodao da njegove prijetnje sigurno ne plaše nikoga u Crnoj Gori.

Bogdanović je ranije poručio da će se obratiti VDT-u u slučaju da Opština Budva ne ukloni bilborde.

“Kao Budvanin i Maina moram da istaknem da sam ponosan na učešće mojih predaka u Prvom svjetskom ratu. Svaka im čast na tome, ja sam im zahvalan na pokazanoj velikoj hrabrosti i žrtvi koji su podnijeli da nas primorce oslobode Austrougarske hegemonije. Ovo je moj lični stav i kao takvog ga iznosim”, naveo je Krapović.

Ipak, kaže, jasno mu je da jedan broj građana iz drugih djelova današnje Crne Gore drugačije gleda na to vrijeme.

"Moram da konstatujem da gospodin ministar izgleda ima ambiciju da zatvara ljude i krivično ih goni samo zato što su drugačiji, drugačije se osjećaju i misle. Morao bi gospodin ministar biti oprezniji u izjavama koje daje, vrijeme kada se tako obračunavalo sa neistomišljenicima u Crnoj Gori je nadam se davno prošlo. Ili nije?", naveo je Krapović.

On kaže i da Bogdanovićeve izjave i prijetnje sigurno ne plaše nikog u Crnoj Gori.

„Što se tiče nadležnosti i djelovanja Opštine Budva u ovom konkretnom slučaju radi se o nadležnostima Komunalne inspekcije i opštinskog preduzeća za upravljanje reklamnim prostorom „Mediteran reklame“ doo. U tom smislu jedine nadležnosti koje imamo je izdavanje tehničkih uslova i Rješenja o lokaciji, kontrola urednosti i poštovanja istih, te plaćanje određenih taksi i dažbina. Svi reklamni objekti na teritoriji opštine Budva imaju uredne dozvole i plaćene potrebne takse i sa tog aspekta nema nikakvih problema i potrebe da se reaguje“, naveo je Krapović.

Prvi čovjek Opštine Budva kaže i da ukoliko je nekome sporan sadržaj bilborda, postoje institucije u Crnoj Gori koje se bave tom problematikom kojim se to može prijaviti. „Opština Budva se time neće baviti“, naveo je Krapović. 

Kaže i da od dvadestak bilborda u Budvi, najveći dio pripada Lovćen filmu, konzorcijumu koji gazduje bioskopom u Budvi.

„Činjenica je da su upravo ti bilbordi izgrađeni od strane firme „Copyright“ doo Budva, pravnog lica pravosnažno osuđenog za više krivičnih dijela i štetu prema opštini Budva koja se mjeri milionima eura u samo jednom poslu, a bilo ih je mnogo. Činjenica je da su „Copyright“ doo Budva i „Lovćen film“ Budva povezana lica. Činjenica je da su bilbordi dati Lovćen filmu na korištenje na osnovu Ugovora o dugoročnom zakupu bioskopa u TQ centru i Odluke SO Budva koju su izglasali odbornici DPS-a nekoliko godina unazad.Ugovor je u ime opštine Budva potpisao tadašnji predsjednik gospodin Lazar Radjenović visokorangirani član DPS-a. Čitav projekat je operativno sprovela u dijelo tadašnja menadžerka opštine Budva gospodja Milena Marović-Bogdanović,takođe visokorangirana članica DPS-a“, navodi Krapović u reagovanju.

Zbog prekoračenja skupštinske odluke i potpisivanja takvog ugovora sekretar Sekretarijata za zastitu imovine je, navodi Krapović, prije nekoliko mjeseci podnio krivičnu prijavu.

„Takođe, novac za izgradnju bilborda je „Copyright“ doo Budva, naplatio od opštine prinudno u ovoj godini, nakon što im je sud dosudio da imaju to pravo. Kada se sve ove činjenice pobroje,izgleda da je upravo DPS u najvećem dijelu omogućio ovako nešto,tako da prijetnje sadašnjoj vlasti i kukanje zvuče tragikomično.Dobili su tačno ono što su tražili“, poručio je Krapović.

Poručuje i da je jubilej stotinu godina od završetka Velikog rata mogao biti primjereno obilježen.

„Obilježen na način da se apsolutno niko u Crnoj Gori ne osjeti ugroženim ili uvrijeđenim, međutim iz toga se u tom slučaju ne bi moglo politički profitirati. Više je nego jasno da i jedan i drugi ekstrem u Crnoj Gori igraju koordiniranu i sračunatu igru, igru koja im donosi politički i finansijski profit. Takođe je jasno da bi prekid te i takve igre nesumnjivo značio bolje sjutra građanima Crne Gore. U tom smislu, pozivam sve građane Crne Gore i Budve, sve političke subjekte i pojedince, ali i medije da ne daju zamah tome, da ne podgrijavaju podjele i konflikte bilo koje vrste u Budvi i Crnoj Gori. Već sam ranije istim povodom rekao, a sada ću ponoviti i time završavam, ova generacija nema pravo da podlegne neobuzdanim političkim strastima“, zaključio je Krapović.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније