Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

24. 10. 2018. 16:43 >> 22:40
39

HUSOVIĆ PORUČIO

Polumjesec na zastavi opravdan zahtjev

Potpredsjednik Vlade i lider Bošnjačke stranke Rafet Husović kazao je da je potpuno opravdan i legitiman zahtjev BS da na grbu crnogorske zastave bude i polumjesec. On je poručio da će Bošnjaci poštovati državne simbole i da inicijativa BS nije politički hir, niti politička trgovina.

"Smatram da je potpuno opravdan i legitiman zahtjev BS za izmjenom državnih simbola. Ova inicijativa je iskaz podrške naših birača i nju ne upućujemo političkim partijama već modernoj i građanskoj Crnoj Gori. Ovaj zahtjev je i provjera svijesti građana, dokaz da li smo mi kao multietničko društvo sazreli, moje je mišljenje da jesmo i da je to pravi trenutak da dokažemo, kroz postizanje potpunog saglasja oko ovog pitanja", naveo je Husović u Skupštini, odgovarajući na pitanje poslanika DF-a Milana Kneževića.

Ustav Crne Gore, ističe lider BS, nije državu naznačio kao hrišćansku i pravoslavnu, već kao građansku, viševjersku i višenacionalnu, gdje su prava svih naroda jednaka.

"U Ustavu se ne pominju vjerska obilježja koja imamo na postojećem grbu. Smatramo da dodavanjem polumjeseca koji je simobl islama, šaljemo jasnu poruku da smo sazreli kao društvo i da je današnja Crma Gora pravi izraz evropske vrijednosti”, poručio je Husović.

On podsjeća da Bošnjačka stranka od osnivanja ima u programskim načelima definisano pitanje promjene državnih simbola.

"Ova inicijativa nije naš politički hir, niti politička trgovina, niti avanturizam, ona je sadržana u svim kongresnim dokumentima BS. BS je ne aktuelizuje danas, kao što to nije činila ni poslije izbora 2016. i 2012. kada su naši mandati odlučivali o vlasti. Mi želimo društveni konsenzus oko ovog pitanja”, naglasio je Husović i dodao da će BS poštovati državne simbole.

 

Пратите нас на

Коментари39

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније