Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Dan; Objavila: J.B.Č. ]

24. 10. 2018. 08:00   >>  08:36 23

VUKOVIĆ OCIJENIO

Promjena simbola bila bi politička besmislica

Ponovno otvaranje pitanja državnih simbola nepotrebno je i to je politička besmislica, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Vuković.

On je za "Dan" komentarisao mogućnost da DPS razmotri to pitanje kroz skupštinsku radnu grupu koja će se baviti izmjenama izbornog zakonodavstva.

"Da li je naša stranka spremna da razgovara o izmjeni simbola u okviru radne grupe? To je, čini mi se, svojevrsna besmislica, kazao je Vuković.

On je rekao da će u okviru radne grupe biti razgovarano o onim stvarima koje se utvrde i koje će biti u opisu rada te radne grupe.

"Ne vjerujem da to ima ikakve veze sa izbornim zakonodavstvom i da će biti predmet rasprave – naveo je Vuković.

On je ocijenio da i u najavama različitih političkih subjekata o onome o čemu treba raspravljati u okviru radne grupe mnogo toga izlazi iz domena očekivanog unapređenja izbornog ambijenta.

"Kakve veze imaju simboli s tim? U partiji mislimo da to nema veze sa onim što će se dogovoriti kao opis posla same radne grupe. Mi smo kao pojedinci spremni da razgovaramo o svemu, nezavisno od toga da li ti razgovori mogu donijeti saglasje. Mislim da je ponovno otvaranje pitanja državnih simbola politički nepotrebno", poručio je Vuković.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније