Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 10. 2018. 20:30   >>  20:07 4

ZBOG VRTIĆA

Skupili potpise, traže hitnu sjednicu SO Bar

Nakon što su predstavnici građana predali danas Građansku inicijativu odnosno peticiju koju je potpisalo preko 2700 građana Bara, a kojom se traži nova javna rasprava, promjena urbanističke parcele za izgradnju vrtića, Demokrate Bar traže hitno sazivanje sjednice Skupštine i rješavanje tog važnog problema.

"Napominjemo da je odbornički klub Demokrata još tokom prošle nedjelje inicirao sazivanje SO i pozvao vladajuću koaliciju da postupi u skladu sa voljom velike većine građana Bara, te sazove vanrednu sjednicu na kojoj bi se pomenuto pitanje hitno razmatralo", naveli su oni.

"Bilo koji pokušaj izbjegavanja rasprave o tom problemu bio bi samo nastavak ostvarivanja  planova iz Izmjena i dopuna DUP-a Topolica I, koji je tokom 2009. izglasala vladajuća koalicija na čelu sa Žarkom Pavićevićem ali i sadašnjom predsjednicom lokalnog odbora DPS-a Brankom Nikezić. Tim planom osuđeni Žarko Pavićević realizovao je i „legalizovao“ brojne nelegalne objekte na tom području", naveli su iz Demokrata.

"Plan koji je 2009. izradila firma „Basketing“, inače bilska visokom funkcioneru DPS-a Tarzanu Miloševiću, imao je očigledno za cilj sticanje milionske dobiti, kako će se kasnije ispostaviti za tada prvog čovjeka grada Bara, bez prevelikog interesa za razmatranje izvodljivosti projekata, poput projekta vrtića. Napominjemo da se upravo na osnovu tako skrojenog plana želi izgraditi vrtić. Smatramo da je to nedopustivo", istakli su oni.

Oni su dodali da ih raduje to što u Baru ima građanskog aktivizma, a koji je rezultirao sakupljanjem velikog broja potpisa koji su danas formalizovani u Građansku inicijativu, kojom će se bar na kratko zaustaviti uništenje jednog zaista kultnog mjesta, odnosno svojevrsnih zelenih pluća Bara, istakli su iz Demokrata.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније