Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.LJ. ]

21. 10. 2018. 20:42 >> 20:28
5

NA CETINJU

Grupa Liberala pristupila GP URA

Večeras je na Cetinju, grupa liberala oko Blaža Rađenovića iz Kotora, Budve, Herceg Novog i drugih primorskih gradova pristupila je Građanskom pokretu URA, potvrđeno je iz te partije.

 

Na skupu koji je održan večeras u sali Skupštine Prijestonice istaknuto je da je ovo nastavak objedinjavanja progresivnih građanskih političkih snaga koje za cilj imaju drugačiju, modernu i evropsku Crnu Goru.

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da mu je čast da u zemlji gdje nažalost vlada i dalje podanička svijest neko je spreman da ušuškanost i lagodnu poziciju zamijeni težim frontom borbe.

„Kroz svoju istoriju mnogo šta su oteli Crnoj Gori. Dešavale su se situaciju i da nam u nekim istorijskim periodima otmu i državu. Naša je obaveza da večeras sa ovog mjesta poručimo da bez obzira na sve što je oteto da nećemo dozvoliti da se otme budućnost Crne Gore“, kazao je Abazović.

On je poručio i da je važno da se istakne da je kuća Građanskog pokreta URA širom otvorena za sve građane Crne Gore i da su liberali sa njima svoji na svome.

„Nije dovoljno stajati nad himnom, a okrenuti leđa i sjesti pred nepravdom i bezakonjem. Važno je da znamo da ovu zemlju možemo učiniti i ljepšom i boljom i da znamo da smo najvažniji resurs ove zemlje. Na nama je da dosegnemo ideale o kojima sanjamo“, kazao je on.

On je naveo i misao francuskog književnika Viktora Igoa da ništa nije jače od ideje koja dolazi i kazao da se ideje Građanskog pokreta URA zato moraju ostvariti.

„Neka sa Cetinja ode baklja, baklja slobodne Crne Gore koja će proći sve gradove ove zemlje“, zaključio je Abazović.

U govoru u kojem se obratio pristnima, novi član Građanskog pokreta URA Blažo Rađenović poručio je da je Liberalni savez Crne Gore bio lučonoša ideje slobodne, suverene, demokratske i multietničke Crne Gore, a da te ideje danas jedino iskreno nastavlja Građanski pokret URA.

„Želim da im sa ovog skupa pošaljem jasnu poruku da se nećemo dijeliti ni po nacionalnom, ni po vjerskom ni po političkoj pripadnosti. Djelićemo se na radnike i neradnike, na stručne i nestručne, na poštene i časne sa jedne strane i korumpirane i kriminalce sa druge strane. Dijelićemo se one koji rade u interesu građana i države i one koji rasprodaju državnu imovinu i otimaju novac svih građana. Dijelićemo se na one koji će ovu zemlju voditi kao modernu i demokratsku ka Evropskoj uniji, i one koji će zbog svojih nezakonitih djela završiti u Spužu“, poručio je Rađenović.

Rađenović je istakao i da će državnu upravu nakon, kako je naveo, smjene vlasti reformisati nalik onome što se desilo u Budvi i da će kriminalci završiti iza rešetaka a stučni, kompetentni i časni ljudi pokazati svoje znanje.

On je iskazao i uvjerenje da je ipak „privilegija živjeti na parčetu zemlje kao što je Crna Gora“ i da su građani dužni da učine sve da ona postane bolje mjesto za život.

„Da ne vjerujem u već potvrđene vrijednosti i mogućnosti čelnika i istaknutih pojedinaca sada već naše URE, da ne vjerujem u sebe i članstvo i programska oprijedjeljenja nas Liberala, ne bih sa optimizmom gledao u izazove koji su pred nama. Isto tako, da nijesam uvijeren u vrijednosti partija građanskog opozicionog bloka i njihove potencijale da gradimo zajedničku evropsku Crnu Goru, ja se danas ne bih upuštao u bavljenje politikom“, zaključio je Rađenović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније