Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 10. 2018. 17:30 >> 17:14
5

MANDIĆ I KNEŽEVIĆ

Zabrinuti zbog priznanja nezavisnosti ukrajinske crkve

Lideri DF- a Andrija Mandić i Milan Knežević tokom radne posjete Rusiji razgovarali su sa Aleksejem Žuravljovim, liderom partije Rodina i članom Predsjedništva Svenarodnog fronta vodeće političke snage čiji je lider Vladimir Putin, koga su upoznali sa aktuelnom društveno političkom situacijom u Crnoj Gori, posebno istaknuvši aktivnosti NSD-a i DNP- a u vezi sa prikupljanjem potpisa za povlačenje odluke o priznanju Kosova i obilježavanju stogodišnjice ujedinjenja.

Lideri DF- a su, kako je saopšteno iz ove partije, svog domaćina upoznali sa programskom platformom o neophodnosti razvijanja strateške saradnje kako sa Svenarodnim frontom tako i sa drugim političkim subjektima i organizacijama koje baštine one ideološke vrijednost koje su između ostalog zasnovane i na razvoju najboljih odnosa sa Rusijom.

“Tokom razgovora posebno je istaknuta zabrinutost zbog nekanonske i politički motivisane odluke Vaseljenskog patrijarha Vartolomeja kojom je priznajući nezavisnost tzv. ukrajinske crkve direktno udario na temelje pravoslavlja u svijetu. Mandić i Knežević su iskazali potpunu podršku aktivnostima na očuvanju kanonskog jedinstva Ruske crkve a samim tim i Srpske pravoslavne crkve, odnosno njihovih jurisdikcija na prostoru Ukrajine i Crne Gore”, saopštili su iz DF-a.

Kako su dodali, Aleksej Žuravljov je pohvalio i podržao sve aktivnosti NSD-a i DNP- a, ali i DF- a u cjelini, istakavši da se radi o dokazanim prijateljima ruskog naroda sa kojima će u narednom periodu biti intenzivirana saradnja na svim nivoima.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније