Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

17. 10. 2018. 14:49   >>  14:28 7

MANDIĆ I KNEŽEVIĆ

U Moskvi predstavili rješenje DF-a za CG i Balkan

Čelnici Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević su tokom posjete Moskvi predstavili programski dokument, kojeg, kako su naveli, čini skup rješenja za probleme koji postoje u samoj Crnoj Gori, regionu Balkana, kao i naše viđenje budućih odnosa Crne Gore i Rusije.

Mandić i Knežević, su pratnji ruskog narodnog heroja generala Aleksandra Salujanova, a na poziv Ruske pravoslavne crkve, danas bili počasni gosti na svečanosti kojom je ta crkva obilježavala važan datum u istoriji njenog izdavaštva.

"U rezidenciji Patrijarha Moskovskog i cijele Rusije, Gospodina Kirila, mitropolit Arsenije im je poželio dobrodošlicu i pohvalio dosadašnju iskazanu hrabrost u odbrani Pravoslavne crkve i svoga naroda, posebno ističući da u ovim teškim i smutnim vremenima treba biti jak i istrajan u njegovanju hrišćanskih vrlina. Mandić i Knežević su uvaženog domaćina upoznali sa problemima sa kojima je suočen naš narod u Crnoj Gori i opasnostima koje su se nadvile nad vjerujući ljudima", saopšteno je iz DF-a.

Kako se navodi, čelnici DF-a su mitropolitu Arseniju predstavili djelove programskog dokumenta vezanog za odnos DF-a prema Pravoslavnoj crkvi.

"Boraveći ovih dana u radnoj posjeti Moskvi, Mandić i Knežević su na važnim adresama odlučivanja predstavili programski dokument kojeg čini skup rješenja za probleme koji postoje u samoj Crnoj Gori, regionu Balkana, kao i naše viđenje budućih odnosa Crne Gore i Rusije", kazali su iz DF-a.

Saopšteno je da je u Danilovskom Manastiru, vladika Šalimov, čuvar najveće ruske svetinje, ikone Svete Bogorodice Kazanjske, blagoslovio je Mandića i Kneževića.

"Na posebnom sastanku Poželio im je da im Bog da snage da izdrže sve nedaće koje su ih zadesile, kako njih dvojicu, tako i sve one vjerujuće ljude koje predstavljaju", navode iz DF-a.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније