Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 10. 2018. 08:47 >> 08:37

NEĐEŠI - KAŠĆELAN

Mađarska će i dalje pomagati CG put ka EU

Mađarska će nastaviti da pomaže crnogorski put ka EU, kazao je ambasador Mađarske u Crnoj Gori Jožef Neđeši.

Neđeši je sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Aleksandrom Kašćelanom razgovarao o unapređenju saradnje i mogućnostima za učešće firmi iz te zemlje u razvojnim i infrastrukturnim projektima Prijestonice.

"Na sastanku je ocijenjeno da su politički odnosi Crne Gore i Mađarske na najvišem nivou i da bi iskustva iz te saradnje trebalo primijeniti i u oblasti ekonomije i kulture", navodi se u saopštenju Prijestonice.

Sagovornici su se, kako navodi, saglasili da dvije zemlje imaju dosta sličnosti. Članstvo u NATO istali su kao zajednički uspjeh koji, osim što garantuje bezbjednost i stabilnost, otvara nove perspektive za investicije i razvoj.

"Kašćelan se zahvalio Mađarskoj za podršku Crnoj Gori u procesu evropskih i atlantskih integracija, dok je ambasador Neđeši poručio da će njegova zemlja nastaviti da pomaže crnogorski put ka EU", navodi se u saopštenju.

Neđeši i Kašćelan razgovarali su i o poslovnim potencijalima Cetinja, kao i o mogućnostima koje investitorima nudi Prijestonica kroz podsticajne mjere i biznis zone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније