Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

16. 10. 2018. 17:20   >>  17:12 2

DELEGACIJE CG I ALBANIJE

U NATO za bolju budućnost regiona

Crna Gora je spremna da maksimalno doprinese implementaciji svih prioriteta Alijanse i očuvanja zajedničkih vrijednosti, poručeno je na sastanku Stalnih delegacija skupština Crne Gore i Albanije u Parlamentarnoj skupštini (PS) NATO-a.

Članovi Stalne delegacije crnogorske Skupštine, Obrad Stanišić i Genci Nimanbegu, sastali su se danas sa šeficom Stalne delegacije Skupštine Albanije u PS NATO Mimi Kodheli, koja boravi u službenoj posjeti Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz crnogorskog parlamenta, učesnici sastanka su naglasili važnost kontinuiranog unapređenja dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje.

Stanišić je istakao da je Crna Gora spremna da pruži maksimalan doprinos implementaciji svih prioriteta Alijanse i očuvanja zajedničkih vrijednosti, ali i potvrdi punu posvećenost savezničkim naporima usmjerenim ka snaženju kolektivne odbrane i projektovanja stabilnosti van granica NATO-a.

On je podsjetio da je Crna Gora od međunarodne zajednice prepoznata kao faktor stabilnosti na Zapadnom Balkanu, i poručio da će nastaviti sa podrškom zemljama aspirantima, snaženjem regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa.

“Članstvo Crne Gore u NATO predstavlja doprinos stabilnosti i boljoj budućnosti regiona, kao i potvrdu stabilne i odlučne pripadnost pravcu euro i euroatlantskog razvoja, čije vrijednosti Crna Gora baštini, a dobrobiti vidi kroz ekonomski napredak našeg društva, kao i demokratski i ukupni razvoj Crne Gore“, istakao je Stanišić.

Nimanbegu je naglasio važnost unaprjeđenja dobrosusjedskih odnosa između Crne Gore i Albanije, posebno uvažavajući važnost jačanja stabilnosti i bezbjednosti u regionu i šire, kao i njegovanja istorijskih veza dvaju naroda.

Učesnici sastanka su, kako se navode, konstatovali da je nephodno da Crna Gora i Albanija nastave sa njegovanjem prijateljskih odnosa, pružanjem uzajamne podrške i jačanja saradnje.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније