Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

12. 10. 2018. 14:37   >>  14:16 1

VUČUROVIĆ PORUČIO

"DF neće pristati na uslovljavanje"

Prilikom predlaganja rješenja za formiranje radnog tijela koje će se baviti reformom izbornog zakonodavstva ne smije biti uslovljavanja, ocijenili su iz Demokratskog fronta (DF) i poručili da na to neće pristati.

Poslanik DF-a Jovan Vučurović kazao je agenciji MINA da su dobili od Demokratske partije socijalista dobili dokument “Principi za formiranje radne grupe za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva”, i da će njihovi organi vrlo brzo razmotriti ponuđene predloge.

“Veoma je važno da kod predlaganja ne postoje uslovljavanja, na koja DF neće pristati, i da na osnovu uvažavanja raznih predloga i iskazivanja pune odgovornosti pokažemo da je moguće doći do kvalitetnih rešenja vezanih za izborno zakonodavstvo, koja će u konačnom dovesti do fer i demokratskih izbora”, rekao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, to je teza od koje polazi DF.

“A koja znači da ne postoji dokument koji je idealan i koji se ne može mijenjati i dopunjavati, koliko god neki mislili da su bezgrešni ili da je bezgrešno i ispravno ono što u vidu predloga ili naređenja stiže iz Brisela ili sa neke druge adrese”, dodao je Vučurović.

Kako je naveo, DF rad na tom dokumentu shvata kao rad za dobro građana Crne Gore, rad na demokratizaciji društva, “i to je za nas bitno, a ne da li je nešto prihvatljivo ili ne nekoj međunarodnoj adresi”.

Na pitanje da li je u dokumentu koji im je dostavio DPS prihvaćen neki od predloga koje je DF iznio na sjednicama Kolegijuma predsjednika Skupštine, Vučurović je kazao da u tom političkom savezu očekuju da najveći dio onoga što su predložili bude prihvaćeno.

“Dobar signal nam je poslat sa izjavom da je DPS spreman na izmjene i dopune ustava u pravcu kreiranja ukupnog izbornog ambijenta”, kazao je Vučurović.

On je istakao da se DF bavi konkretnim stvarima, jasno uočava probleme i ima predloge da se oni otklone.

“O našem stavu vezanom za predloženi dokument javnost će biti obaviještena nakon sjednice poslaničkog kluba. Takođe, smatramo da rad oko izbornog zakonodavstva treba početi što prije”, dodao je Vučurović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније