Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

05. 10. 2018. 16:08   >>  15:54 3

USLOVI ZA IZBORE

URA: Bitna je suština a ne forma

Stvaranje uslova za slobodne i fer izbore, prema planu Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA, najvažniji je zadatak tih stranaka, a da li će se on sprovesti kroz skupštinsko privremeno radno tijelo ili radnu grupu manje je važno, ocijenjeno je iz GP URA.

Predsjednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajović rekao je da bi Skupština do kraja oktobra trebalo da fomira radno tijelo koje će se baviti reformom izbornog zakonodavstva i dodao da je većinsko raspoloženje da to bude privremeni skupštinski odbor.

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA, Zoran Mikić kazao je agenciji Mina da je najvažniji zadatak plan GP URA i Demokrata o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore.

"Da li će se njegov rad odvijati kroz skupštinsko privremeno radno tijelo ili radnu grupu za nas je manje važno. Važno je da to tijelo završi posao zbog kojeg je i oformljeno i da u Crnoj Gori dobijemo neuporedivo bolje izborne uslove i više demokratije", rekao je Mikić.

Prema njegovim riječima, nebitna je forma, važna je suština.

Upitan da li podržava predlog Ujedinjene Crne Gore da implementaciju odluka i sporazuma nadgleda privremena vlada, odnosno vlada državnog jedinstva, odgovorio je odrično.

"Nijesmo za predlog kolega iz Ujedinjene Crne Gore jer nijesmo za saradnju sa DPS-om. DPS je neiskrena politička opcija što su već i pokazali nebrojano puta a i u aranžamanu Vlade izbornog povjerenja", obrazložio je Mikić.

Kako je rekao, GP URA vidi DPS kao glavnog krivca za državno nejedinstvo i za podjele u društvu, "tako da je sa njima iluzorno očekivati ostvarivanje bilo kakvog jedinstva i reformi".

On je rekao da još nije stigla povratna reakcija na predlog koji su uputili Brajoviću.

"Podsjećamo da je naš predlog Plana o izbornim reformama dobio podršku sa zvaničnih adresa EU a nije iznanađenje da nešto što ima evropski duh ne može biti prihvaćeno od onih koji sa njim nemaju ništa i koji su uzurpatori vlasti", zaključio je Mikić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније