Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

03. 10. 2018. 21:30 >> 21:24

CAMAJ PORUČIO

"Zaustavite pravno nasilje u Tuzima"

Predsjednik Demokratskog saveza Albanaca Nikola Camaj uputio je otvoreno pismo predsjednicima države i Vlade Milu Đukanoviću i Dušku Markoviću, kao i gradonačelniku Podgorice, Ivanu Vukoviću, u kojem ih poziva da zaustave pravno nasilje u novoformiranoj Opštini Tuzi.

On u otvorenom pismu navodi, da su silom zakona, Tuzi formalno postali punopravna opština, od 01. septembra ove godine.

Camaj navodi i da bi formalno postalo i stvarno, treba vremena i truda i dobre volje koja je, kako dodaje, kod “političke većine često falila”.

“Vele da “vrijeme ne popravi, što se grbavo rodi”, a prvi koraci ove većine, nakon “osamostaljenja” imaju simptome grbavosti. Počev od susreta gradonačelnika Podgorice i prvaka novo-osnovane opštine, preko jednostranih imenovanja i zapošljavanja nestručnih lica, pa do formiranja prvih radnih tijela, koje formira nelegitmina skupština, jer nema mandat gradjana za tako nešto. A i da ima, formirane komisije, bez ijednog predstavnika opozicije, ne mogu da proizvode održive odluke. Ne vjerujem da ima ijednog radnog tijela u Crnoj Gori, a vjerujem ni u regionu, da nema mjesta za predsatvnika opozicije, osim kod nas, i to u, za nas najznačajnijem radnom tijelu, tijelu koju će se baviti razgraničenjem i podjelom imovine izmedju Glavnog grada i novoosnaovane opštine. Komisiju od 7 članova čine isključivo predsatvnci stranaka na vlasti, na nivou države, Glavnog grada i Tuzi. I to jeste grbavo!”, navodi Camaj

Kaže da je tokom nedavnog susreta sa gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukoviće, uočeno diskriminisanje pola Malesije, koje, kako dodaje, nije nikada zabileženo u tim krajevima.

“Obaraćam se pomenutoj gospodi ovim javnim, otvorenim pismom, jer se stiče utisak da oni nijesu upoznati sa ovom realnosću, da u ime demokratije i napretka, preuzmu mjere i zaustave ovo divljanje. Da ne bi nova opština bila grbava, mora se zaustavite ovo pravno nasilje, kako bi nakon fer i demokratskih izbora, bez pritisaka i kupovine glasova, stvarali političku većinu, i klimu, nalik stvarne Malesije, koja će preuzeti odgovornost za budućnost ovoga kraja. Ta većina bi jedino bila legitimna da iznjedri i radno tijelo koje će se baviti pitanjima razgraničenja”, naveo je Camaj u otvorenom pismu.

U protvnom, kako kaže Camaj, rizikuje se da dogovori budu jalovi.

“A odluke ovih jednostarnih, neprofesionalnih kvazi-političara, ne budu održive, ni prihvaćene za gradjane Malesije, posebno ne za domicilno stanovništvo, to jest za onaj dio koji se angažovao za punopravnu opštinu, dok je ova većina, koja danas „vedri i oblači“, bila protiv. Zamislite da je samostalnom Crnom Gorom, nakon refernduma, rukovodila grupacija koja se protivila osamostaljenju”, zaključio je Camaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније