Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, objavila B.B. ]

03. 10. 2018. 22:20 >> 22:34

SNP SAOPŠTIO

Ćorić na sastanku o unapređenju izbornog zakonodavstva

Predstavnik Socijalitičke narodne partije (SNP) u Državnoj izbornoj komisiji Milisav Ćorić, prisustvovaće sjutrašnjem sastanku u Skupštini Crne Gore koji je posvećen formiranju tijela koje bi radilo na unapređenju izbornog zakonodavstva.

Lider SNP-a Vladimir Joković, je ocijenio da je potrebno naći mehanizam da se usvojeni izborni zakoni poštuju, jer ako ih, kako je naveo, Demokratska partija socijalista (DPS) ne bude poštovala, njihovo donošenje je besmisleno.

"Opozicija, s obzirom na to da planira da izađe na sljedeće izbore, treba da učestvuje u radu Radne grupe za reformu izbornog zakonodavstva, kako bi se konačno došlo do najboljeg rješenja što se tiče uslova za izbore", kazao je Joković agenciji MINA.

On je rekao da bi bilo značajno naći mehanizam da se usvojeni izborni zakoni poštuju.

"Jer ako ih DPS ne bude poštovao, njihovo donošenje je besmisleno", naveo je Joković.

Prema njegovim riječima, budući da je u predlogu za formiranje Radne grupe predviđeno da će se odlučivati konsenzusom i da su jednako zastupljeni predstavnici vlasti i opozicije, tu se može postići mnogo.

"Ako DPS ne bude htio ili smogao snage da napravi pravi, demokratski izborni zakon, opozicija uvijek može odustati i reći da je sa njima nemoguće postići dogovor", kazao je Joković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније