Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

03. 10. 2018. 11:44   >>  11:26 25

DF PITA

Je li se Stefanović interesovao za progon SPC?

Demokratski front (DF) pitao je srpskog ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića zašto se, tokom boravka u Podgorici nije sastao sa političkim predstavnicima Srba iz Crne Gore.

 

Iz DF-a podsjećaju da je Stefanović iznenada došao u Crnu Goru, kako bi sa crnogorskim kolegom Mevludinom Nuhodžićem i direktorom Uprave policije Veselinom Veljovićem proslavio Dan policije Crne Gore. 

"Bilo bi interesantno da ministar Stefanović javno saopšti nama i cijeloj srpskoj javnosti da li je u razgovoru sa crnogorskim kolegama pokazao interes za teme koje su od posebnog značaja za opstanak srpskog naroda u Crnoj Gori. Da li je bar postavio pitanje sagovornicima o teškom položaju srpskog naroda i problemima sa kojima se u današnje vrijeme suočavaju Srbi u Crnoj Gori, da je li je pitao o najavljenom progonu SPC i otimanju crkvene imovine", navode iz DF-a.

Stefanovića pitaju i je li se interesovao o činjenici da je Crna Gora postala poligon sa koga strane obavještajne službe djeluju prema Srbiji, Rusiji i Kini, o čemu, kako tvrde, javno i otvoreno izvještavaju mediji u regionu.

"Je li pitao o montiranim procesima koji se vode u Crnoj Gori protiv pripadnika srpskog naroda, o tome ko je iz Crne Gore, a ko iz Srbije pripremao lažne svjedoke Sašu Sinđelića i Mirka Velimirovića na čijim lažnim svjedočenjima počiva montirani sudski proces protiv lidera DF-a i više državljana Srbije, od kojih dvojica još borave u pritvoru, da li se interesovao o montiranom procesu koji se vodi protiv pukovnika Radovana Aleksića, inače državljanina Srbije, kome je podmetnuto teško krivično djelo, iako svi dobro znaju da je u vrijeme njegovog izvršenja on bio u Beogradu, te o djelovanju organizovanih kriminalnih grupa iz Crne Gore koje nekažnjeno ubijaju ljude, kako po Crnoj Gori, tako i po Srbiji, i svuda prolaze nekažnjeno", pitaju iz DF-a.

Podsjećaju da je Stefanović ujedno šef Biroa za koordinaciju i najpozvaniji je da odgovori na ova i mnoga druga pitanja.

"Ovom prilikom želimo obavijestiti ministra Stefanovića da su u čast njegovog dolaska, umjesto srpskih zastava, Podgorica i ostali crnogorski gradovi oblijepljeni plakatima 'Nikad više 1918' na kojima su prikazani srpski vojnici kako pale crnogorske domove, siluju žene i protjeruju narod, uz tekst o Srbiji kao okupatoru zločinačkih namjera. Da li je prilikom svog boravka ijednom pitao svog kolegu Mevludina Nuhodžića da li crnogorska policija radi na otkrivanju autora ovog fašističkog uratka, koji direktno poziva na linč srpskog naroda u Crnoj Gori. Takođe, obavještavamo da ćemo ovakva pitanja javno postaviti svakom srpskom zvaničniku koji bude posjetio ovaj kriminogeni režim, a koji izbjegne susret sa predstavnicima srpskog naroda", poručili su iz DF-a.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније