Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

03. 10. 2018. 09:54   >>  09:36

MIJOVIĆ POZIVA

Opozicija da učestvuje u izmjenama izbornih zakona

Demokrate, Građanski pokret URA i ostale proevropske opozicione partije treba da učestvuju u Radnoj grupi za izmjenu izbornog zakonodavstva, ocijenio je predstavnik Grupe građana, Saša Mijović.

 

On je saopštio da je u cilju stvaranja uslova za fer i demokratske izbore potrebno prevazići uskostranačke interese.

Mijović je u izjavi za PR centar kazao da bi stvaranje uslova za fer i demokratske izbore trebalo da bude ključni prioritet opozicije u Crnoj Gori.

"Vjerujem da u radnoj grupi treba da sjede svi predstavnici vlasti i opozicije. Demokrate, URA i ostale proevropske opozicione stranke treba da uđu u radnu grupu i da se izborimo za što bolje uslove", istakao je Mijović.

On je kazao da bi opozicione partije i nevladine organizacije trebalo da počnu sa radom na izmjeni izbornog zakonodavstva, kako ne bi došlo do loših izmjena.

"Promjena izbornog zakona se ne radi svake godine. Ne smijemo dozvoliti da se dese loše promjene izbornog okvira, čime bi se zabetonirala privilegovana pozicija Demokratske partije socijalista (DPS)“, istakao je Mijović.

Prema njegovim riječima, nephodno je da se u radu Radne grupe angažuju svi raspoloživi stručni resursi kojima Crna Gora raspolaže.

"Nije vrijeme za podjele, nego za promjene. Stoga, kao članove radne grupe, pored svih relevantnih opozicionih i vladajućih partija vidimo i specijalizovane nevladine organizacije za nadgledanje izbora“, kazao je Mijović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније