Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

01. 10. 2018. 08:58 >> 08:38
1

AMBASADOR NEĐEŠI

Mađarska će podržati Crnu Goru i na EU putu

Prijem Crne Gore u NATO zajednički je uspjeh Crne Gore i Mađarske, ocijenio je ambasador te zemlje u Podgorici Jožef Neđeši i ukazao na spremnost Mađarske da podrži Crnu Goru na evropskom putu.

Neđeši je razgovarao s ministrom odbrane Predragom Boškovićem.

Ministar se tom prilikom zahvalio na sveobuhvatnoj i neiscrpnoj podršci koju je Mađarska pružila Crnoj Gori tokom korjenitog reformskog procesa u okviru njenih NATO integracija, kao kontakt ambasada Crne Gore za NATO.

Bošković je naglasio da Crna Gora izuzetno cijeni pažnju i podršku koju Mađarska pruža evropskoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana, naglašavajući širi značaj evropeizacije regiona.

"Ministar je u razgovoru upoznao sagovornika sa aktuelnim projektima Ministarstva odbrane Crne Gore, modernizacijom odbrambenog sistema Crne Gore, kao i učešćem crnogorske vojske u međunarodnim misijama operacijama", navodi se u saopštenju.

Neđeši je, kaže se u saopštenju, konstatovao da se, pored naslijeđenih otvorenih pitanja, u regionu osjeća i refleksija problema s kojim se danas suočavaju Evropa i svijet, i u tom kontekstu posebno je naglašen značaj integracija za Zapadni Balkan, ali i za budućnost Evropske unije.

U razgovoru je izraženo zadovoljstvo stanjem bilateralnih odnosa u oblasti odbrane, nivoom i dinamikom dijaloga, kao i obostranoj otvorenoj namjeri za njenim unapređenjem.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније