Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 09. 2018. 21:51 >> 21:34
2

UJEDINJENA CRNA GORA

"Lekić potrošio i naš i stranački novac"

Državni revizori dali su negativno mišljenje na poslovanje ostataka DEMOSA, te nekad respektabilne stranke i time ukazali na očiglednu zloupotrebu položaja i protivpravno sticanje lične koristi od strane Miodraga Lekića, saopštili su iz Ujedinjene Crne Gore.

"Svaka riječ iz saopštenja u kojem se pokušava optužiti neko drugi za malverzacije u DEMOSU, samo je bijedni pokušaj pravdanja trošenja novca poreskih obveznika od strane lidera krnjih ostataka stranke. Bez i malo dostojanstva i uz profitersku namjeru falsifikatora Lekić prebacuje odgovornost na druge, na nekadašnji Izvršni odbor i njegovog predsjednika, na ljude koji su osnovali Demos i potom novu stranku, Ujedinjenu Crnu Goru, jer mu je Demos dodijelila Vlada i to mimo sudskih zaključaka i odluka. Ovo potvrđuje i konačni izvještaj revizora, ali i preliminarni. U oba izvještaja jasno se navodi da Lekićeve fantazije i optužbe nemaju dokaze", navodi se u saopštenju Ujedinjene Crne Gore.

"Javnost zaslužuje da zna i činjenicu da je Miodrag Lekić falsifikujući i manipulišući dokumentima potpisivao nekakve odluke kojima retroaktivno nekoga i negdje zadužuje za novac, što ni državni revizor nije prihvatio kao dokaz jer se radi o brutalnoj prevari i krivičnom djelu. O Lekićevoj raskalašnosti i nezakonitostima najbolje govori podatak da je, svjestan toga da će biti uhvaćen u rasipničkom upravljanju finansijama, ovakvu besmislicu napravio 40 dana nakon što je mimo Statuta smijenio predsjednika IO i raspustio Izvršni odbor."

"Da stvar bude još komičnija navodi u saopštenju kako je spreman da raspravlja o izvještaju na forumima i odborima? Mi smatramo da on treba da odgovara za ovakav izvještaj u Tužilaštvu, jer pored očiglednih manipulaciju u cilju sticanja materijalne koristi Lekić krivotvori i dokumentaciju protivzakonito upravljajući strankom i njenim prihodima."

Iz Ujedinjene u saopštenju navode da su bivši članovi i funkcioneri Demosa, spremni da pojasne zainteresovanim organima koje je sve prestupe, krivične i prekršajne, Lekić napravio grabeći novac.

"Nekadašnji predsjednik IO Demosa Goran Danilović već je DRI-u dostavio obimnu dokumentaciju kojom je to i dokazao sprečavajući tako da se u Izvještaju pojave neistine i krivotvorenja.

Ostaje samo žal što DRI ne može da zna i ispita gdje je Lekić potrošio novac koji je mimo stranačkih računa dobijao putem ličnih pozajmica," naveli su iz UCG u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније