Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

27. 09. 2018. 09:13   >>  08:54

DARMANOVIĆ NA SASTANKU CEI

Razgovarali o migracionoj krizi i bezbjednosnim rizicima

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović učestvovao je na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica Centralno-evropske inicijative (CEI) koji je, na marginama Generalne skupštine UN-a, održan u Njujorku. Na sastanku je bilo riječi o suočavanju sa aktuelnim izazovima koji se odnose na migracionu krizu i bezbjednosne rizike, a razmatrani su i mehanizmi kontinuiranog unaprjeđivanja koordinacije aktivnosti svih zemalja CEI u ovim oblastima.

Kako je saopšteno iz MVP, domaćin sastanka, organizovanog u okviru hrvatskog predsjedavanja tom inicijativom, bila je potpredsjednica Vlade i ministarka vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Marija Pejčinović Burić.

U skladu sa prioritetima predsjedavanja, ministri vanjskih poslova država članica CEI razgovarali su o proširenju EU i podršci zemljama kandidatima u procesu integracije.

Darmanović je u UN-u prisustvovao i zasjedanju Savjeta bezbjednosti, kojim je predsjedavao predsjednik SAD-a Donald Tramp.

Šef crnogorske diplomatije se u Njujorku sastao i sa generalnim sekretarom Savjeta Evrope Tibornom Jaglandom, sa kojim je razgovarao o daljoj dinamici saradnje Crne Gore i Savjeta Evrope, kao i pozitivnom efektu te saradnje na evropski integracioni put Crne Gore.

Uz zadovoljstvo rezultatima zajednički implementiranih projekata, razmijenjena su mišljenja o aktuelnim izazovima sa kojima se suočava Savjet Evrope i potrebi snažnijeg odgovora članica SE na ključna otvorena pitanja.

Ministar Darmanović je, a u odvojenim susretima na marginama Generalne skupštine UN-a, razgovarao i sa ministrom vanjskih poslova Grčke Nikosom Kociasom i Kipra Nikosom Hristodulidisom. Teme sastanaka bile su dalja podrška Crnoj Gori na evropskom putu kao i snaženje bilateralne saradnje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније