Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

26. 09. 2018. 15:27 >> 15:07
1

DARMANOVIĆ U NJUJORKU

Posvećeni bliskoj saradnji sa susjedima

Crna Gora je posvećena bliskoj saradnji sa susjedima, kako u bilateralnim, tako i u kontaktima na regionalnom i multilateralnom planu, ali i evropskoj integraciji.

To je ocijenio ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović, koji se na marginama Generalne skupštine UN-a u Njujorku sastao sa podsekretarkom UN-a za politička pitanja Rozmari Di Karlo.

Kako je saopšteno iz MVP, u fokusu razgovora bila su aktuelna regionalna pitanja, a Di Karlo je pohvalila konstruktivnu ulogu Crne Gore, rezultate na evropskom putu kao i aktivnosti u kapacitetu najmlađe članice NATO-a u pravcu dalje afirmacije sjevernoatlantskih vrijednosti.

Darmanović je, govoreći o regionalnim prilikama, posebno ukazao na važnost makedonsko-grčkog sporazuma kao i dijaloga između Beograda i Prištine u kontekstu jačanja stabilnosti regiona.

Šef crnogorske diplomatije prisustvao je i radnoj večeri koju je priredio državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majkl Pompeo.

Takođe, imao je i kraće odvojene susrete sa ministrom vanjskih poslova Njemačke Heikom Maasom, Slovačke Miroslavom Lajčakom i Azerbejdžana Elmarom Mamadjarovim, a sastao se i sa specijalnim izaslanikom SAD-a za Ukrajinu Kurtom Volkerom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније