Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

26. 09. 2018. 13:20 >> 13:02
2

DEMOS POZIVA

Uozbiljiti rad na unapređenju izbornog zakonodavstva

Krajnje je vrijeme da rukovodstvo Skupštine Crne Gore uozbilji rad na konstituisanju tijela i metoda rada kojim bi otpočele aktivnosti na unapređenju izbornog zakondavstva i demokratskog izbornog ambijenta, ocijenjeno je iz Demosa.

 

Navode da je blokada rada na samom početku "iz nekog interesa vladajuće stranke i krugova oko nje za svaku osudu".

"Posebno u uslovima kada domaća javnost i međunarodne adrese pokazuju veliki interes za eventualne demokratske domašaje ove ozbiljne političke inicijative", saopštio je Demos. 

Navodni rad putem, kako su istakli, nekog kolegijuma, "je krajnje neadekvatan i neozbiljan pristup ovako važnom pitanju".

"Ovako se stoji u mjestu, uz već viđene verbalne repertoare provincijske politke. Naime, gubljenje vremena je praćeno i neozbiljnim, paušalnim ocjenama koje se čak proglašavaju stavovima Skupštine. Tako je saopšteno i da je Skupština protiv učestvovanja nevladinog sektora u zajedničkom radu. Taj stav, koji DEMOS apsolutno ne dijeli, mogu da saopštavaju samo pojedinačni politički subjekti selektivno okupljeni kod predsjednika Skupštine, a nikako u ime Skupštine u cjelini", navodi se u saopštenju.

Žale što ovim putem podsjećaju predsjednika Skupštine Crne Gore "da je osnovno demokratsko pravilo učešće i konsultovanje svih političkih stranaka koje čine skupštinski sastav. Ovo osnovno pravilo je do sada ignorisano, vjerovatno iz nekog interesa vladajuće stranke".

"Apsurdnost takvog pristupa se ogleda i u svijetlu činjenice, da su sve stranke, pa i one koje su raniji dijalog sa partijom na vlasti agresivno-propagandno proglašavale za nacionalnu izdaju, ovoga puta javno izrazile spremnost da na posebnom tijelu, konstruktivno rade sa predstavnicima vlasti i opozicije na unaprijeđenju izbornog zakonodavstva", istakli su iz Demosa.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније