Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

24. 09. 2018. 20:53 >> 20:45
2

SUKOB I U OPOZICIJI

Pale optužbe zbog posjete Tajvanu

U posjeti Tajvanu, koji Crna Gora nije priznala, bili su poslanici Dritan Abazović, Danilo Saranović i Anka Vukićević. Posjeta je u dijelu javnosti negativno komentarisana, a poslanici koji su boravili na Tajvanu kažu da su kreatori svih priča "politički blizanci DPS i DF, koji tako pokušavaju da banalizuju političku scenu". Iz DPS-a su poručili da posjeta nije u skladu sa diplomatskim pravilima. Obraćanje poslanika koji su posjetili Tajvan, u DF-u komentarišu kao bacanje prašine na stvarna dešavanja na domaćoj političkoj sceni.

"Sva priča da se radi o diplomatskom skandalu je smiješna i maliciozna. Ovo sto smo mi uradili u potpunosti je u skladu sa praksom zemalja EU, kojim težimo", istakao je Abazović.

A pozvani su, kako su kazali, bili i parlamentarci iz brojnih drugih država EU. Do poziva koji je podigao ovoliku prašinu došao je Abazović.

Kaže i kako -  uspostavio je kontakt sa kancelarijom Tajvana u Budimpešti, a kontakt je značio da pet poslanika Crne Gore pođe na put. Dva su, kako kaže, odustala.

"Poslanici DPS-a i SDP-a, mislim da su odustali iz razloga koji nijesu političke prrirode, bilo je tu i nekih poriodičnih situacija svakome su se mogle desiti", poručio je Abazović.

Desilo se sto se desilo, a na političkom terenu se zbog svega dešava prepucavanje.  Abazović smatra da su sve kritike bile sinhronizovane i podstaknute iz DPS-a.

 "Jedan od primarnih zadataka političkih blizanaca iz DPS-a i DF-a je da banalizuju crnogorski političku scenu kako bi bez velike priče prošlo otpisivanje 5.6 komunalija Porto Montenegru", kazao je predstavnik Demokrata Danilo Šaranović.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić je rekao da je riječ o "zakasnjelom posipanju pepelom zbog štete koju su prethodno proizveli".

On je podsjetio na jedno od diplomatskih pravila koje kaže da drzava koja nije uspostavila diplomatske odnose sa drugom državom ne vrši međunarodnu razmjenu posjeta i to preko opunomoćenih drzavnih zvaničnika, a poslanici to svakako jesu-

"Nijesu tražili ni mišljenje Odbora za međunarodne odnose, ali ni Skupštine za to putovanje, onda treba kazati da je riječ o političkom avanturizmu koji se dogodio u sklopu jedne privatne eksurzije", smatra Nikolić.

Jovan Vučurović iz Demokratskog fronta je istakao da su "Demokrate i URA priznale Kosovo, pa nije ni čudo odakle oni u Tajvanu".

"Ima ona izreka `gdje puno huči tu je i plitko` - na to mi lici ova stupidna kuknjava koja je postala simbol djelovanja Demokrata i URE", rejao je on.

Tanja Debeljević, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније