Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

23. 09. 2018. 08:52   >>  08:33 1

NOVA OPŠTINA

Izbori u Tuzima biće raspisani do 1. decembra

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović trebalo bi da izbore za skupštinu nove opštine Tuzi raspiše do 1. decembra, shodno Izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji.

 

Član Glavnog odbora DPS-a i odbornik u parlamentu Tuzi Nikola Gegaj kazao je za Pobjedu da je rok za raspisivanje izbora 90 dana od početka primjene Zakona, odnosno od 1. septembra.

On je najavio da će do kraja ovog mjeseca biti formiran organizacioni odbor za stvaranje uslova za početak rada nove opštine.

"Izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji jasno je definisano da izbore raspisuje predsjednik Crne Gore u roku od 90 dana od početka primjene Zakona. Takođe Zakon je jasan i da od raspisivanja izbora pa do njihovog održavanja ne može biti manje od 60, niti više od sto dana. Očekujem da će do kraja ovog mjeseca biti formiran organizacioni odbor i da će odmah početi sa radom. Znaju se njegove obaveze", rekao je Gegaj.

On je istakao da je DPS "još jednom dokazala da je ozbiljna partija koja apsolutno stoji iza svojih predizbornih obećanja“.

''Vlada Crne Gore bila je predlagač i usvojila je izmjene i dopune Zakona koje su procesuirane Skupštini i poslanici DPS-a, i to svi, glasali su da Tuzi budu punopravna opština. Vjerujem da će nova opština podsticati brži ekonomski i sveukupni razvoj ovog područja i jačanje prava građana na lokalnu samoupravu", rekao je Gegaj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније