Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

23. 09. 2018. 08:17 >> 07:58
2

U KOTORU

Ne funkcioniše SNP, lokalna vlast u krizi?

U Kotoru ne funkcioniše Socijalistička narodne partije (SNP), što može dovesti do raspuštanja Skupštine u kojoj je ta partija dio većine. To je ocjena dugogodišnjeg člana SNP-a Ljubenka Borovića koga je nedavno predsjednik Opštine Vladimir Jokić smijenio iz Odbora direktora Komunalnog preduzeća.

 

Borović smatra da je takva odluka bez sazivanja sjednice Skupštine primjer samovolje Jokića, koji je, kada smo ga kontaktirali zakomentar, rekao da je službeno odsutan ovih dana.

Smjena u Odboru direktora komunalnog nije samo još jedna odluka koju predsjednik donosi bez skupštine, već je pokazatelj da u Kotoru ne funkcioniše SNP, misli stari član ove partije Ljubenko Borović, koga je nedavno na ovom mjestu zamijenila partijska koleginica Snežana Jonica.

"Ja znam da je to atak na mene, da se makne zato što navodno nisam poslušao, ali ne znam koga. Ne znam koga, jer partijskog odbora Socijalističke narodne partije nema. Dalje, u saznanju sam da je ovo pokrenuo odbor SNP-a. Ja ne znam ni čiji su oni više članovi. Znači oni mogu samo da budu nezavisni ili građanski ili kako god hoće, ne mogu više da donose dokumenta u ime Socijalističke narodne partije", kazao je Borović.

On se žalio Upravnoj inspekciji, te čelnicima opštine i skupštine koji su bili nedostupni TVCG, kao i Snežana Jonica, inače direktorica Pravne službe Luke Kotor.

Kratko telefonom predsjednik Opštine Vladimir Jokić objašnjava da je primijenio član 59 zakona o lokalnoj samoupravi koji mu dozvoljava da privremeno donosi akta ako skupština nije u mogućnosti da se sastane.

Iz opozicionog DPS-a ponavljaju pitanje zašto.

"U Skupštini grada nema većine. Znači od 9.6. od kada je skupština prekinuta na zahtev kluba Demokrata, više skupština nije sazivana jer nema 17 ljudi koji jednako misle i koji su spremni da podrže bilo koju odluku predsjednika opštine i njegove garniture. On je preuzeo takvu nadležnost da svaku odluku koju misli da mu treba, on sam donosi, počev od javnih rasprava, preko imenovanja, do usvajanje programa rada", rekao je sekretar OO DPS-a Kotor Željko Avramović.

"Mene je strah da će morati da se nešto mijenja u Kotoru. A to što se mijenja, prema onome kakve poteze vuče predsjednik ide ka raspuštanju skupštine", kaže sa druge strane Borović.

SNP je član koalicione vlasti u Kotoru koju čine još Demokrate, DF, URA i SDP. Oni predstavljaju tijestu većinu od 17 odbornika u odnosu na 16 u opoziciji.

Nevenka Macan, RTCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније