Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M [ Mina ]

21. 09. 2018. 13:01 >> 12:42
3

BOGDANOVIĆ PORUČIO

Han protiv izmjena Plana Demokrata i URA

Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han nedvosmisleno je poručio da nema izmjena i obesmišljavanja Plana Demokrata i Građanskog pokreta URA, koji je već podržao kao konstruktivan, saopštio je funkcioner Demokrata Boris Bogdanović.

Han je u intervjuu Pobjedi rekao da bi sve partije trebalo da se uključe u rad Radne grupe koja će se baviti izmjenama izbornog zakonodavstva i da su svi nedostaci identifikovani u najnovijem izvještaju o Crnoj Gori i reflektovani u planu dvije opozicione stranke, koji je pozdravio tokom posjete njihovih lidera Briselu.

Prema riječima Bogdanovića, Han je u tom intervjuu ponovio podršku Planu sveobuhvatnih izbornih i drugih reformi Demokrata i GP URA.

„Ne samo što je to izričito i rekao, već je naglasio da je sve ono na šta je potrebno staviti naglasak u smislu pomenutih reformi reflektovano u našem Planu“, kazao je Bogdanović agenciji MINA.

Uz to, kako je naveo, valja primijetiti da Han, govoreći o konkretnim reformama, koristi iste izraze kao i Demokrate i URA u svom Planu.

„Dakle, Han nedvosmisleno šalje poruku da nema izmjena, intervencija, kalkulacija, jezičkih vratolomija u cilju obesmišljavanja onoga što je već podržao i pozdravio kao konstruktivno, a što je sadržano u Planu Demokrata i Građanskog pokreta URA, već poziva da se svi okupimo oko tog našeg dokumenta“, istakao je Bogdanović.

Taj dokument je, kako je kazao, u interesu ne samo političkih subjekata, već i građana Crne Gore, jer njegova implementacija znači brži integracioni put Crne Gore u Evropsku uniju (EU).

Bogdanović je istakao da, shodno tome, Demokratske odbijaju „grubi falsifikat Demokratske partije socijalista, koja je, sad je već svakome očigledno, htjela da izigra ono što je Han već pozdravio.

„I pozivamo ih da odmah prihvate Plan, ali bez dodatnih pokušaja njegovog obesmišljavanja, kako bismo konstituisali ad hoc radnu grupu i krenuli sa, kako i sam Han reče, sveobuhvatnom izbornom reformom“, dodao je Bogdanović.

Prema njegovim riječima, ne može onaj koji je decenijama varao na izborima predlagati rješenja kojima će se stvoriti ambijent za iole fer i demokratske izbore.

„Logika nalaže suprotno: oni koji su sve ove godine varani na izborima, moraju imati mogućnost da osmisle i predlože rješenja za sprječavanje izbornih i srodnih zloupotreba“, zaključio je Bogdanović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније